Η ομορφιά μέσα από τις ατέλειες. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

justthewayyouare-haveatea-byvicky.png

 

Προσπαθούν όλοι να γίνουν τέλειοι και έτσι ξεχνάνε να αγαπήσουν τις ατέλειες τους. Θες να το ρίξεις στα «κόμπλεξ» που τους δημιούργησε ο κόσμος γύρω τους; Θες να το ρίξεις στα πρότυπα της εποχής; Όπως και να έχει η φράση «κανείς δεν είναι τέλειος» τείνει να χάσει το κύριο νόημά της.

Ακούω δεξιά και αριστερά τον κόσμο να λέει πως ψάχνει το τέλειο σε κάθε τι που τους περιτριγυρίζει.  Από ένα απλό ρούχο μέχρι τον άνθρωπο που θα έχουν δίπλα τους. Χρόνια απορία μου μέσα σε όλα αυτά και κυρίως όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, το αν ο κόσμος ψάχνει έναν σύντροφο για να νιώσει την αγάπη που αναζητεί ή αν ψάχνει βιτρίνα.

Ψάξε να βρεις την ομορφιά μέσα από τις ατέλειες που κρύβει ο καθένας. Δεν χρειάζεται να τις αποδεχθείς, αλλά μέσα από αυτές προσπάθησε να βρεις τη γοητεία που κρύβει ο άλλος. Φλέρταρε με αυτές, προκάλεσε τες και αν μπορέσεις φτάσε στο σημείο που θα τις αγαπήσεις.

Αντίστοιχα, αποδέξου τον εαυτό σου έτσι ακριβώς όπως είναι. Μην προσπαθείς να γίνεις το «ιδανικό» των άλλων και μην ακολουθείς τα πρότυπα που σου πλασάρει η κοινωνία. Κρύβοντας τις ατέλειες σου είναι σαν να κρύβεις τον ίδιο σου τον εαυτό και όλο αυτό γιατί οι ατέλειες αυτές είναι δικές σου, είσαι εσύ!

Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου μένουν γιατί αποδέχονται αυτό που είσαι. Ακόμα και με τα πιο δύσκαμπτα σημεία σου, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Αυτές είναι οι σχέσεις που μένουν. Αυτές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Τέλειες μέσα από τις ατέλειες που ο καθένας έχει αποδεχτεί.

Αποδέξου τις ατέλειες σου. Αναγνώρισε τις ατέλειες άλλων. Αγάπησε τις ατέλειες και των δύο. Να είσαι ειλικρινής  με τον εαυτό σου και καμιά φορά καλό θα είναι να χαμηλώσεις τα «τέλεια» στάνταρ σου.

Οι δικές σου ατέλειες είναι ο ορισμός της τελειότητας στα μάτια κάποιου άλλου.

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s