Όταν το παρελθόν σου συναντά το μέλλον σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

 

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

dontcomeback-haveatea-bykostas.png

 

Η ζωή μας είναι αρκετά μικρή, δυστυχώς  όμως, κάποιες φορές, επιλέγουμε εμείς  να την κάνουμε ακόμη μικρότερη. Παγιδευόμαστε ή νομίζουμε ότι μας παγιδεύουν στο παρελθόν άτομα με αποτέλεσμα να έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε συνεχώς δέσμιοι σε μια αέναη κατάσταση.

Κτητικοί άνθρωποι υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω, άλλοι τόσοι όμως, ίσως και περισσότεροι είναι οι ενοχικοί. Άτομα που πιστεύουν ότι το λάθος πάντοτε ανήκει σε αυτούς, πως ο ,τι και να γίνει φταίνε οι ίδιοι, και όχι, δεν είναι έτσι. Κάποιες φορές πρέπει να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο, δεν υπάρχουν παρακάμψεις, δεν μπορείς να είσαι ο καλός σε άτομα που θέλουν να σε καθοδηγούν και να σε ορίζουν. Τον εαυτό σου πρέπει να τον ορίζεις πάντοτε εσύ, κανείς άλλος. Ακόμα και αν από επιλογή σου, διαλέξεις να βρίσκεσαι ένα βήμα πίσω σε μια σχέση, φιλική ή ερωτική, πρέπει τις στιγμές που χρειάζεται, να δηλώνεις πως είσαι κύριος του εαυτό σου, κάθετος χωρίς πισωγυρίσματα, ακόμα και η σιωπή σου να είναι απόλυτη, χωρίς μουρμουρητά, χωρίς λόγια μέσα απ’ τα δόντια.

Ακόμη και αν αυτά τα άτομα που είναι καμωμένα στο να ταλαιπωρούν την ψυχούλα σου, νομίζεις ότι τα έκανες πέρα. Όταν νομίζεις ότι πλέον απέβαλλες απ’ το περιβάλλον σου κάθε είδους τοξικότητας, ότι πλέον δεν χρειάζεται να «χαϊδεύεις» την εγωκεντρικότητα και να συντηρείς την κτητικότητα του κάθε ένα που προσπαθεί να επιβληθεί στη ζωή σου, ώστε να αποκτήσει η δική του λίγο παραπάνω νόημα, τότε η ζωή θα σε διαψευσθεί.

Στην καλύτερη στιγμή σου λοιπόν, από εκείνες τις λίγες που νιώθουμε απόλυτα καλά με τον εαυτό μας, αυτές που έχουμε βάλει τα πάντα σε μια σειρά και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε «προσωπικές» νίκες, τότε θα γυρίσουν.

Πάντοτε έτσι γίνεται, με ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, μια αναπάντεχη και καταραμένη συνάντηση στο δρόμο. Τα άτομα αυτά θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν, και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχουν. Θα φοράνε το πιο όμορφο τους χαμόγελο, θα σου μιλήσουν τόσο ήρεμα, γοητευτικά σχεδόν, πολλές φορές επιλεκτικά, θα ταΐσουν τώρα αυτοί το δικό σου εγώ, για να σε τραβήξουν πίσω, θα σου πουν ακόμη πως άλλαξαν.

Σχεδόν ποτέ δεν αλλάζουν, μα ακόμη και έτσι να είναι. Αξίζει το ρίσκο; Στην καλύτερη σου στιγμή; Εκεί είναι το πιο δύσκολο, εκεί είναι που η χαρά σου σε παραμυθιάζει να δώσεις τις δεύτερες ευκαιρίες, έτσι λειτουργούμε κάτι τέτοιες στιγμές, γιατί νομίζουμε πως είμαστε άτρωτοι τότε. Τότε να φυλάγεσαι, τότε να κλειδώσεις τον εαυτούλη σου μακριά απ’ τα φαντάσματα του παρελθόντος. Άτομα που τρέφονταν απ’ την «σάρκα» σου, άφησε τα να πεινάσουν.

Πάρε μια μεγάλη ανάσα. Χαμογέλα στο παρελθόν, μόλις σου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα για το μέλλον.

 

Γράφει ο Κώστας.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Kostas:

@Kostas, Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s