Με εμένα καταλήγω ξαπλωμένη τα βράδια. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

sleepingalone-haveatea-bynasia.png

Έχω γυρίσει από τα πιο γερά ξενύχτια μου, στα πιο πολυσύχναστα μπαρ της εποχής, στα πιο γνωστά στενάκια του κέντρου. Πνιγμένη από φίλους, μπούρδες της στιγμής, περίεργους περαστικούς, τρέλες της ηλικίας και αιωρούμενες στο κενό συζητήσεις μέχρι το ξημέρωμα.

Έχω νιώσει γεμάτη ανάμεσα σε δυο χέρια, με την ανάσα μου να συμβαδίζει με τη δική (του) στους ρυθμούς του πιο τρελού και αμοιβαίου έρωτα. Έχω αισθανθεί ένα μαζί (του) και μηδέν μακριά (του). Έχω ξαπλώσει πλάι στο μισό που πάντοτε νόμιζα πως μου ‘λειπε. Έχω πιάσει τα κενά και άδεια μάτια μου, να αντανακλούν το χαμόγελο (του) στον καθρέφτη. Στη θύμηση της παρέας του, να ζηλεύω τον τότε εαυτό μου. Στην υπενθύμιση της μοναξιάς μου, να επαινώ τον υποσυνείδητα καταπιεσμένο εαυτό μου, που τόλμησε και έφυγε μακριά.

Πνιγμένη μέχρι αηδίας από εφήμερες σχέσεις, φιλίες της πλάκας, λόγια του αέρα και παιδιάστικες στιγμές. Κάθε βράδυ που γυρίζω λιώμα απ’ το συναίσθημα, συνειδητοποιώ ξανά και ξανά την ίδια αλήθεια. Όση ανάγκη κι αν έχουμε τους γύρω, τους γνωστούς, τους φίλους και τους «μεγάλους μας έρωτες»· όλοι έρχονται και φεύγουν, σαν τον αέρα σκορπίζονται στην ατμόσφαιρα και εξαφανίζονται στο πρώτο φύσημα.

«Μονάχα εγώ είμαι για εμένα, μονάχα εμένα έχω σύμμαχο», καταλήγω κάθε μοναχικό μου βράδυ. Με εμένα κοιμάμαι τα βράδια συντροφιά, με εμένα ξυπνάω τα πρωινά που με το ζόρι με σηκώνουν. Μονάχα εμένα εμπιστεύομαι, μονάχα εγώ δεν έχω συμφέρον από τον ίδιο μου τον εαυτό. Σε ένα κόσμο καταδικασμένο να λειτουργεί με εγωισμό και όχι εγωκεντρισμό, με ψεύτικες ελπίδες και συναναστροφές, η δική μου αγκαλιά, στο δικό μου το κορμί πιάνει τουλάχιστον τόπο.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia,Haveatea

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s