Όταν ενώνονται οι ψυχές. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

soultouch-haveatea-byvicky.png

 

Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους μέσα στα χρόνια που περπατάω σε αυτή τη ζωή. Πολλούς και σε καθημερινή βάση. Ένα τυπικό χαμόγελο και η κουβέντα «Χάρηκα!» συνόδευε πάντα τη γνωριμία μας.

Η χαρά μου ήταν σχετική. Δεν μπορούσα εξ αρχής να γνωρίζω με ποιο άτομο είχα να κάνω απέναντι μου και πολλές φορές ή υπερεκτιμούσα αυτό που έβλεπα ή παρεξηγούσα την εικόνα τους.

Ξέρεις υπάρχουν αυτοί που σου δείχνουν το καλό τους πρόσωπο. Εσκεμμένα ή μη αλλά ο πραγματικός τους εαυτός δεν φαίνεται στην αρχή. Όλα κυλάνε υπέροχα σε σημείο να φαντάζομαι πως είναι πολύ καλοί για να είναι αληθινοί και όχι άδικα. Σε μια κακή στιγμή, σε μια δυσκολία ή εκεί που στέρεψαν από καλοσύνη βγαίνει η μάσκα και εμφανίζεται μια μορφή που έχεις ακούσει σε πολλά παραμύθια.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που με το «καλημέρα» σε έχουν τραβήξει πάνω τους. Αυτό ήταν. Ένα απλό «καλημέρα», «γεια» και το «χάρηκα» της γνωριμίας παίρνει σάρκα και οστά.

Έχω υπάρξει κάτι παραπάνω από τυχερή που έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους. Ένα βλέμμα καρδιάς και κατάλαβα πως μπορώ να συνεχίσω να πορεύομαι μαζί τους. Επιφυλακτική μεν αλλά μόνο στην αρχή.

Μέρα με τη μέρα το ενδιαφέρον μου να γνωρίσω όλο και περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους μεγάλωνε και για ακόμη μια φορά δεν είχα άδικο.

Μέσα από διάφορες συζητήσεις άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν μιλούσαν τα στόματα μας, και δεν άκουγαν τα αυτιά μας. Μιλούσε η ψυχή και άκουγε το μυαλό.

Εκεί κατάλαβα πως ενώθηκαν ψυχές και όχι δύο χέρια.

Αναζητώ τέτοιες επαφές με ανθρώπους γιατί ο φόβος της απροσωπίας με έχει κυριεύσει πολλές φορές.

Μέσα απ’ όλα αυτά κατάλαβα τους ανθρώπους που έχω απέναντι μου. Τον τρόπο σκέψης τους, τα βιώματα τους, τα λάθη και τα σωστά τους, προτερήματα και μειονεκτήματα τους. Και μέσα απ’ όλα αυτά αποφάσισα να τους κρατήσω το χέρι με ένα πλατύ χαμόγελο για τις χαρές τους και μια ζεστή αγκαλιά για τις δύσκολες στιγμές τους.

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βικυ:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s