• ανασφάλεια • @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

worrying-haveatea.bynasia.png

 

Τι ορίζεις εσύ ως ασφάλεια; Τι ορίζω εγώ ως ακαταμάχητη και αναπόφευκτη ανασφάλεια; Τι με κάνει να νιώθω ασφαλής; Τι σου χτυπάει με μανία τα δικά σου καμπανάκια ανασφάλειας; Κι αν – ασφαλής τότε τι; Δες την οπτική μου κι αν θέλεις μάθε με και λίγο παραπάνω : γιατί ο, τι κάνει εμένα ανασφαλή και ασφαλή συνάμα, σου προδίδει άμεσα και αβίαστα τα άδυτα της ψυχής μου.

Ασφάλεια για εμένα είναι οι χτύποι της καρδιάς του, προξενώντας στα αυτιά μου την πιο γλυκιά μελωδία κάθε βράδυ -μα κάθε βράδυ- που μ’ έπαιρνε ο ύπνος στο στέρνο του. Ασφάλεια για εμένα είναι η σχεδόν ασφυκτική μα ακαταμάχητα γεμάτη αγκαλιά εκείνου του φίλου, που μονάχα με ένα βλέμμα σου μπορείς και επικοινωνείς ακριβώς απευθείας στην καρδιά του. Ασφάλεια για εμένα είναι το σπίτι μου, το κρεβάτι που με φιλοξενεί τα βράδια, η ίδια η μυρωδιά μου που μένει στα σκεπάσματα κρυφά, η μητρική αγάπη που πολλές φορές νομίζεις τάχα μου πως σε πνιγεί, μα μόνο παραπάνω ανάσες στη ζωή μπορεί να σου χαρίσει.

Ανασφάλεια για εμένα είναι η απώλεια. Ανασφάλειες μετρημένες πια στα δάχτυλα, κάθε ένα μικρό στο μάτι της μοίρας ανθρωπάκι που πέρασε απ’ τη ζωή μου, κατέκτησε απρόσμενη βαρύτητα και χάθηκε στο πουθενά, στο άδικα, στο μάταια. Ανασφαλή με κάνει η έλλειψη επικοινωνίας μας, η ανικανότητα μου πολλές φορές, πνιγμένη στα συναισθήματα, μεθυσμένη από αρνητικότητα, να μεταδώσω το κατάλληλο μήνυμα στον απαραίτητο παραλήπτη. Ανασφάλεια για εμένα είναι η εφημερία, η ματαιότητα, η δειλία τους. Ανασφάλεια μου προκαλούν τα «έλα, δε βαριέσαι.», που καθόλου δε βαριέμαι να παλέψω για αυτά. Τα «να προσέχεις!» από στόματα που θα διακινδύνευα το ίδιο μου το είναι, μονάχα για να με προσέχουν εκείνα. Τα «αντίο» από χείλη σε ένα πρόσωπο με μάτια, που θα ήλπιζα, να ξανά δω κι όμοια τους να μη ξανά συναντήσω.

Κι εκείνοι, που κατάφεραν στη χούφτα τους να με χωρέσουν, προκαλώντας μου απέραντη ασφάλεια, με οδήγησαν στον πιο σκληρό και δύσβατο μονόδρομο της ανασφάλειας.

Εσένα; Τι σε κάνει αν – ασφαλή;

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia,Haveatea

 

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη νασια:read-more-button

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s