Επιμονή & υπομονή. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

becool-haveatea-byvasso.png

 

Πόσο εύκολα χρόνια έχουν περάσει από τη ζωή μας; Ή ακόμη καλύτερα πόσα χρόνια, μας τα έκαναν εύκολα στη ζωή μας; Ειδικά εκείνα που είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, τη συμπεριφορά μας. Αλλά και για το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορούμε να κατακτήσουμε ή να επιτύχουμε κάτι.

Οι γονείς είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για την ευκολία που ήταν διάχυτη στη καθημερινότητα μας. Η αιτία απλή και γνωστή. Στερήθηκαν εκείνοι και έκαναν τα πάντα για να μην συμβεί σε εμάς. Για εμάς τους προνομιούχους που ήμασταν μέσα σε αυτή την εύνοια της εποχής ο, τι κι αν θέλαμε το είχαμε στα πόδια μας και μερικές φόρες πριν καν το ζητήσουμε.

Διακοπές, βόλτες, ξενύχτια, ακριβά ρούχα, ανέσεις με δυο λόγια τα πάντα. Δε χρειαζόταν να χάσεις κάτι ή να σου χαλάσει για να το αντικαταστήσεις. Το έκανες μόνο και μόνο γιατί το βαρέθηκες. Και ερχόμαστε τώρα μπαίνοντας σε μια εποχή που πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα πάντα για να αντέξουμε. Για να επιβιώσουμε και να έχουμε απλά τα προς το ζην. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, ούτε μας δίνεται αν δεν καταβάλουμε προσωπική προσπάθεια και επιμονή.

Όλα αυτά που ζήσαμε στην καλύτερη φάση της ηλικίας που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος το μυήσαμε και στην προσωπική μας ζωή. Δεν προσπαθούσαμε και πολύ για τις σχέσεις και εκείνους που είχαμε δίπλα μας. Δεν μας έμαθαν να προσπαθούμε, να επιμένουμε και να υπομένουμε. Δεν μας επέτρεψαν να καλλιεργήσουμε τη υπομονή μέσα μας. Δεν μας έδωσαν το δικαίωμα ίσως να εκτιμήσουμε όσα μας δίνονταν καθώς τα έκαναν να μοιάζουν δεδομένα.

Η χειρότερη πλάνη που ένας ανθρώπινος νους είναι ικανός να πέσει μέσα και να μη ξέρει πως να βγει. Αφού δεν έχει μάθει να παλεύει για τα κεκτημένα του, δεν έχει μπει στη διαδικασία να βάζει στόχους και να επιδιώκει να τους επιτύχει. Υπερπροσπαθούσαν άλλοι για εμάς. Και όταν λέω εμάς εννοώ κυρίως εκείνους που το νήμα της ζωής τους ξεκίνησε μέσα στη δεκαετία του ’80 και του ’90. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Δεν χτίζουν σχέσεις οι άνθρωποι που έχουν γαλουχηθεί κατά αυτόν τρόπο. Λογικό δεν είναι άλλωστε αφού έχουν μάθει να τα βρίσκουν έτοιμα.

Αν κάτι δεν τους βολεύει και τόσο ο, τι κι αν είναι αυτό το αφήνουν στην άκρη και πάνε στο επόμενο. Κάπως έτσι φτιάχνουν και τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους που είναι ανούσιες. Διότι αν δεν υπάρχει ισχυρό δέσιμο με αυτόν που έχεις απέναντι σου τι να σε κρατήσει;

Να περιμένεις να επιμένεις και να υπομένεις κάποιες φόρες γιατί μόνο έτσι αποκτούν τα πράγματα αξία, πόσο μάλλον οι άνθρωποι. Όταν κοπιάσεις για κάτι είναι δυνατόν να κατανοήσεις τι κάλο μπορεί να σου δώσει. Μην αφήνεις τους γύρω σου να φεύγουν από τη ζωή σου αβίαστα. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο σοφός λαός που λέει πως η προσπάθεια μετράει.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βασω:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s