Αμοιβαία αγάπη ή ανεκπλήρωτος έρωτας; @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

deepfeelings-haveatea-bylydia.png

 

Η ουσία είναι στον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Ο τρόπος που μας προβάλλονται και ο τρόπος που τα λαμβάνουμε. Η οπτική μας, η μετάφραση των εικόνων που αντικρίζουμε. Τα συναισθήματα που μας προκαλούν. Και σε ρωτάω, ποια εικόνα θεωρείς πιο παθιασμένη, ποια θα χαρακτήριζες ανταπόκριση του έρωτα;

Η αμοιβαία αγάπη ή ο ανεκπλήρωτος έρωτας. Αυτές είναι οι δύο εκδοχές μου. Αλλά σαν εικόνα, σαν ένα γενικό μήνυμα χωρίς λεζάντα, η δεύτερη εικόνα με κέρδισε, δείχνει μια μεριά της αγάπης άγρια, επίπονη αλλά κατά βάθος γαλήνια. Σαν άνθρωπος όμως θα προτιμούσα την αμοιβαία αγάπη, η οποία μπορεί να γίνει άγρια και επίπονη. Εσύ όμως μπορεί να προτιμάς τον παθιασμένο έρωτα χωρίς δεσμεύσεις ή την αγνή αγάπη με κάθε δέσμευση.

Αλλά γιατί να επιλέξεις όταν μπορείς να τα έχεις και τα δύο; Σε πολύ σπάνιες στιγμές μαζί, αλλά σίγουρα θα τα νιώσεις κάποια στιγμή. Μερικοί θα ερωτευτούν παράφορα και άλλοι θα αγαπήσουν με όλη τους την καρδιά. Δεν συμβαίνει μόνο στον έρωτα και την αγάπη όμως. Ακόμα και στα πιο απλά πράγματα επιλέγουμε τον τρόπο που θα τα αντιληφθούμε και θα τα ερμηνεύσουμε. Μια κατάσταση ή ένα γεγονός, σχεδόν αδιάφορο ή με μεγάλη επιρροή. Υπάρχουν οι στιγμές που είμαστε τόσο ίδιοι αλλά και οι στιγμές που είμαστε τόσο διαφορετικοί. Αυτό το ερμηνεύω στον τρόπο που εκλαμβάνουμε ό, τι συμβαίνει γύρω μας, στα πιστεύω μας, στις εμπειρίες μας.

Σίγουρα θα βρούμε κάποιον εκεί έξω που θα αντέξει την οπτική μας, που έχει την ίδια οπτική με εμάς, που αντιμετωπίζει και βιώνει όσα έχεις και εσύ μέσα σου, ίσως όχι όλα, αλλά σίγουρα κάποιο μέρος. Μέχρι και η έννοια του «ωραίου» αλλάζει με βάση τα κριτήρια μας και κυρίως την οπτική μας. Εμένα μπορεί να με τρελαίνει, εσένα όμως να σου είναι τελείως αδιάφορο. Άλλη μια μαγεία του ανθρώπινου είδους, που αρκετοί ακόμη δεν την έχουν βιώσει.

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη λυδια:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s