Η αιώνια ευτυχία ενός καθαρού μυαλού. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

eternalsunshine-haveatea-bynasia.png

 

 

Με έσβησες μία και καλή. Μπορεί ποτέ σου να μη μου το προδώσεις. Ίσως δεν το μοιράστηκες και με κανέναν. Μα να, εγώ το είδα, ίσως στα μάτια σου στο προτελευταίο μας αντίο, ίσως στα χείλη σου που με μια δόση πικρίας, θαρρώ, μου εκμυστηρεύτηκαν πως άλλη φορά εκείνη την πληρότητα δε θα τη ζούσα.

Φρόντισες να διαγράψεις απ’ τη μνήμη σου κάθε στιγμή μας, κάθε αναγέννηση και κάθε μικρό θάνατο μας. Φρόντισες και κατάφερες, έστω για τον κόσμο, να εξαφανίσεις εντελώς όλες εκείνες τις μαγικές εικόνες που είχα πασχίσει να σου ζωγραφίσω στο μυαλό σου. Μέσα σε μια νύχτα, κοιτάχτηκες πιθανώς στον καθρέφτη, σε κοίταξες κατάματα και είπες πως πρέπει να το κάνεις. Ανάθεμα τα πρέπει σου, για μια φορά, για μια στιγμή σου πια κατάφερες ποτέ να νιώσεις θαρραλέος;

Όλοι μου είπαν πως πρέπει να σε σβήσω. Να ξεχάσω ο, τι σε ορίζει, να διώξω ο, τι σε θυμίζει. Όλοι -εξαίσιοι χορευτές έξω απ’ τον χορό- ήταν ανένδοτοι, σχεδόν απόλυτοι, πως πρέπει με κάποιο τρόπο, με κάποιο κίνητρο, για κάποιο λόγο να σε σβήσω απ’ τη μνήμη μου. Θα ένιωθα την απόλυτη ευτυχία, έλεγαν. Έτσι είναι εκείνοι που ξεχνούν, εκείνοι που καταφέρνουν να διαλύσουν όσα έχτιζαν με πόνο & ιδρώτα εν μια νυκτί.

Ευτυχισμένοι και βαθιά θλιμμένοι. Ζωγραφίσουν & ξανά σβήνουν τοπία & ανθρωπάκια στο λεπτό, καμβάδες πεταμένοι στο πάτωμα, πινέλα γεμάτα συναισθήματα αχρείαστα πια, πεθαίνουν από αδιαφορία στα ράφια. Έτσι μου είπαν, θα είσαι ευτυχισμένη. Σβήνοντας τα πάντα. Με ένα μαγικό κουμπί. Μονάχα έτσι θα ζούσα την αιώνια γαλήνη του ελεύθερου μυαλού μου.

Κι εγώ δεν τους άκουσα, προτίμησα να είμαι βαθιά θλιμμένη, μα γεμάτη. Δημιουργώντας στιγμές, αποδεικνύεις πως ζεις. Σβήνοντας τες, σε σκοτώνεις δίχως γυρισμό.

Κι έτσι προτίμησα να μη χαρίσω σε κανέναν ούτε έναν μου χρόνο.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia, Haveatea

 

 

R E A D   V I A   I N S T A G R A M :

instapost-haveakay.png

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη νασια:read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s