Εγώ πιστεύω στην αγάπη. Εσύ; @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

99f9a05c949ee3891e8afc1b81e3c46f

 

Πιστεύω στην αγάπη. Εσύ;

Πιστεύω πως υπάρχει εκεί έξω κάποιος, που απλά μπορεί. Μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα. Να δημιουργεί νόημα στην ζωή σου όταν το ψάχνεις. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε κάνει να χάσεις τα πάντα και να παραμένεις ο πιο πλούσιος άνθρωπος.

Πως μπορεί κάποιος να μην πιστεύει στην αγάπη; Το μόνο που μένει για πάντα. Εμείς φεύγουμε από την ζωή και η αγάπη συνεχίζει. Άρα τελικά η αγάπη είναι πιο σπουδαία και από τον άνθρωπο τον ίδιο.

Εσύ που λες πως δεν πιστεύεις, αγάπησες ποτέ; Αν δεν αγαπάς πως ξέρεις τι είναι αγάπη; Πως θα αναγνωρίσεις κάτι που δεν ξέρεις πως είναι γιατί δεν το έχεις νιώσει;

Άμα δεν κουραστείς να αγαπάς χωρίς να παίρνεις πίσω πως θα εκτιμήσεις όταν αυτός ο κάποιος θα συνεχίζει να σου δίνει χωρίς να παίρνει αυτός πίσω; Το θέμα δεν είναι να το πιστεύεις απλά ή να επιδιώκεις για να τον βρεις αυτόν τον κάποιο στον κόσμο. Αυτό που έχει σημασία είναι να αγαπάς εσύ τους άλλους με όλο σου το είναι, κάθε μέρα μέχρι την νύχτα που και τότε θα εύχεσαι τα πιο γλυκά όνειρα σε αυτούς. Θα ομορφαίνεις την ζωή των άλλων, αυτών των ανθρώπων που είναι γύρω σου, θα κάνεις πράγματα για αυτούς χωρίς να ζητάς πίσω. Θα τους αγαπάς όλους χωρίς εξαίρεση. Όταν βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που όλοι ψάχνουμε θα το καταλάβεις, γιατί θα σε κάνει να νιώσεις, έτσι όπως ήθελες να κάνεις τους πάντες να νιώσουν εσύ. Μοναδικοί. Αληθινοί. Γεμάτοι. Και όχι μόνο.

Μην παρατάς την αγάπη στο πρώτο λάθος. Άνθρωποι είμαστε κάνουμε λάθη, ο σκοπός είναι να είμαστε εκεί να τα διορθώσουμε και εάν όχι, να προσπαθήσουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά τουλάχιστον να σε αγαπάει, επιβάλλεται. Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Και μην κολλάτε στην λέξη δεν χρειάζεται να την ακούτε για να νιώθετε, αυτό φωνάζει από τις πράξεις.

Μην παρατήσεις την αγάπη στο πρώτο λάθος.

Υπάρχουν πολλοί επιφανειακοί άνθρωποι, σίγουρα. Αυτοί είναι για λίγο. Τα πολλά -πολλά δεν κάνουν καλό. Τελικά αυτός ο άνθρωπος δεν σε αγάπησε και έπαιξε μαζί σου. Ειδικά αν εσύ τον αγάπησες και νόμιζες πως βρήκες συναισθήματα σίγουρα τότε θα πονέσεις. Θα κλάψεις. Θα ζητήσεις να μην είχες δείξει ποτέ αγάπη σε κανέναν. Γιατί οι άνθρωποι είναι εγωιστές και συμφεροντολόγοι, που σε πλήγωσαν και δεν αξίζουν την αγάπη σου. Ωραία τώρα τα ένιωσες όλα αυτά.

Τώρα που έπαψες να πιστεύεις στην αγάπη, νιώθεις καλύτερα; Τι άλλαξε; Τι κέρδισες και τι έχασες;

 

Με αγάπη, Στράτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εγώ πιστεύω στην αγάπη. Εσύ; @haveatea.gr

  1. Οι περισσότεροι πιστεύουμε στην αγάπη όταν είναι αμοιβαία. Δυστυχώς όταν είναι μονόπλευρη Χάνει τη μορφή της την όμορφη και τη γλυκιά ενώ μετατρέπεται ακόμη και σε πολύ δυσάρεστα και δυσφορικά συναισθήματα που τρυπώνουν στο μυαλό και στην καρδιά μας ενώ μας οδηγούν στην παραίτηση και στη μιζέρια…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s