Ένας χρόνος δρόμος… #blogmas @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

newbeginning-haveatea-bynasia.png

 

Ένας χρόνος δρόμος. Κι αν θα τον χαρακτήριζα ίσως να δυσκολευόμουν να τον περιγράψω με τις ακριβείς, κατάλληλες λέξεις, λέξεις που θα αρμόζουν στις πληγές ή στους νέους δρόμους που μου χάραξε, στα χαμόγελα που μου ζωγράφισε και σε εκείνα που με ανένδοτος μου πήρε πίσω.

Ένας δρόμος, ένας ολόκληρος χρόνος. Επιμορφωτικός θα έλεγα, άξιος της θύμησης και της ανάμνησης του για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα. «Τι άλλο θα ζήσω, θα γευτώ;», αναρωτιέμαι κάθε φορά που ανασκοπώ ξανά & ξανά χρονιές σαν και τούτη. Είναι αυτή η ανεξήγητη μελαγχολία για το παρελθόν που σα νεράκι πέρασε από τα χέρια σου, που έρχεται σε αντίφαση με τη δίψα και το πάθος σου για νέα ξεκινήματα, μεγαλύτερα βήματα μονάχα μπροστά, νέες βλέψεις, καινούριες ματιές.

Ο χρόνος που περνά, που σβήνει μες τη λύπη του, που κλείνει σιγά – σιγά τον κύκλο του, με βρίσκει να τον αποχαιρετώ με ένα διάπλατο χαμόγελο και μια καρδιά μισοάδεια ή και μισογεμάτη -it depends-. Ένας χρόνος που μου χάρισε απλόχερα άπλετη αγάπη, ένας χρόνος γεμάτος, πλήρης, σχεδόν ονειρεμένος έμοιαζε. Δε φρόντισε να παραμείνει έτσι παρ’ όλα αυτά, φρόντισε και πήρε πίσω όσα νόμιζε πως μου περίσσευαν, όσα ενδεχομένως όχι «δεν άξιζαν» όπως συνηθίζουν να λένε, αλλά ίσως δεν μου έκαναν, δεν μου κολλούσαν, δεν ταίριαζαν στο πολύπλοκο μοτίβο που πάντοτε μου δημιουργώ.

Ένας χρόνος με τις πόρτες του να τρίζουν απ’ τα συχνά «άνοιξε – κλείσε». Ένας χρόνος που άφησε πίσω τους δειλούς, ή έστω τους λιγότερο τολμηρούς, ένας χρόνος που με αποχαιρετά με πίκρα και οργή, σαν παλιόφιλος στην παιδική μας ηλικία, που αλλάζει γειτονιά και εξαφανίζεται.

Κι έρχεται ο νέος, ο ελπιδοφόρος πάντοτε νέος χρόνος, να φέρει όσα δεν έφερε ο παλιός, ή καλύτερα να μας δώσει το βήμα, την ικανότητα & τη δύναμη να φέρουμε εμείς στις ζωές μας όσα μας στερήσαμε νωρίτερα. Νέος δρόμος για άτομα αντάξια των προσδοκιών και των αξιών μας, νέα μονοπάτια, νέα στενά που δε βρίσκω την ώρα να τα ανακαλύψω.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia, Haveatea

 

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη νασια:read-more-button

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s