Για εμάς που ξέρουμε τι θα πει έρωτας… @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

36b84157128557.59ca13ef6884a

 

Όλοι έχουμε νιώσει πεταλούδες στο στομάχι. Όλοι μας έχουμε νιώσει κάτι που για λόγους καλύτερης επικοινωνίας το ονομάσαμε έρωτα. Όμως ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι ίδια για όλους μας.

Πρόσφατα ένιωσα κάτι με αυτό που λένε «ερωτευμένος» και μου μπήκε η ιδέα να εμβαθύνω σε αυτό. Προσπάθησα να καταλάβω αν κάποιοι ερωτεύονται τα λάθος άτομα ή μήπως είμαι εγώ το λάθος άτομο που ερωτεύονται. Εκεί που έψαχνα φάρμακο για το πρόβλημα μου στον έρωτα, μπήκα στα άδυτα όπως φάνηκε τελικά αυτής της λέξης.

Έρωτας.

Ορμέμφυτο κατά τον Πλάτωνα. Libido κατά τον Σίγκουμντ Φρόιντ. Σαρκική απόλαυση κατά τους Ρωμαίους. Ιπποτικός έρωτας κατά το μεσαίωνα και μετά το τέλος του, ο Ρομαντικός έρωτας, μια παρερμήνευση του Πλατωνικού έρωτα.

Κάθε εποχή έχει και την δικιά της εκδοχή για τον έρωτα. Είναι μια τελείως διαφορετική σκέψη στην κάθε περίπτωση. Σήμερα όμως, πως πρέπει να ερωτευόμαστε και γιατί; Ποιος πρέπει να είσαι για να σε ερωτεύονται οι υπόλοιποι;

Όσο περισσότερο προσπαθούσα να καταλάβω, τι ακριβώς είναι αυτό που νιώθω όταν έχω εγώ ερωτευτεί, γιατί ερωτεύομαι και πως θα είμαι σωστός για να με ερωτευτεί κάποιος, τόσο πιο πολύ απομακρυνόμουν από την απάντηση. Κι έτσι σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τα μαθηματικά. Την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής ή πιο απλά, να προσπαθήσω να αποδείξω κάτι που δεν ισχύει, έτσι ώστε να ισχύει κάτι άλλο. Τι έκανα δηλαδή;

Έστω ότι ήμουν ερωτευμένος λόγω της εξωτερικής εμφάνισης κάποιας, τότε έβγαλα τον παράγοντα »ΣΕΞ» από το παιχνίδι, απλώς σα να θεωρούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει συνουσία μεταξύ μας. Τότε παρατήρησα ότι συνεχίζω να είμαι ερωτευμένος. Άρα δεν ήμουν ερωτευμένος, κατά τους Ρωμαίους τουλάχιστον οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο έρωτας είναι η σαρκική απόλαυση και η αναπαραγωγή του είδους μας. Αυτής της φύσεως τα πειράματα, συνεχίστηκαν μέχρι να καταλήξω στο τι είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για εμένα σε έναν άνθρωπο. Να καταλάβω ποιος είμαι εγώ, γιατί ερωτεύομαι και γιατί αγαπάω.

Τα αποτελέσματα στο τέλος αυτού του πειράματος, στο όνομα του έρωτα με έκαναν να έχω απορρίψει τα πάντα και να έχω βρεθεί σε αδιέξοδο. Είχα φτάσει στο σημείο να θεωρώ τον εαυτό μου περίεργο πραγματικά (aka freak). Κάποιοι φίλοι λένε πως είμαι απλώς ρομαντικός, μα δεν είναι μόνο αυτό. Άλλοι πάλι με βάζουν σε μια άλλη κατηγορία  λέγοντας πως δεν υπάρχει άνθρωπος σαν εσένα.

Όπα!

Δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος σαν εμένα; Το κρατάμε αυτό. Μήπως τελικά όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι, ψυχολόγοι, γιατροί, σοφιστές και γενικά άνθρωποι που μελέτησαν φαινόμενα πάνω στην σκέψη και τη συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους δεν είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν εμένα; Μήπως αγαπάω, ερωτεύομαι, ζω διαφορετικά και όχι έτσι όπως θα περίμεναν;

Ίσως αν νιώθεις περίεργος, φρικιό και δεν μπορείς να αφουγκραστείς τις συμπεριφορές και τις σκέψεις των υπολοίπων, μήπως, λέω μήπως, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό;! Το τι σημαίνει αγάπη ή έρωτας είναι διαφορετικό για εμάς. Το να νιώθεις άσχημα επειδή δεν είσαι σαν τη φίλη ή τον φίλο σου, επειδή δεν ανήκεις κάπου, είναι λάθος, γιατί ανήκεις. Ίσως είσαι μοναδικός και εσύ. Επειδή οι υπόλοιποι δεν μπορούν να νιώσουν αυτό που νιώθεις, δεν θα αλλάξεις εσένα για αυτούς. Αν κάποιος θα σε αγαπήσει και θα σε ερωτευτεί είναι γιατί είσαι αυτός που είσαι. Το να μην μπορείς να καταλάβεις τους υπόλοιπους ανθρώπους, όπως δεν μπορούν να σε καταλάβουν, δεν είναι ελάττωμα, αλλά προτέρημα, γιατί το διαφορετικό είναι όμορφο.

Αν είσαι και εσύ διαφορετικός, τότε συγχαρητήρια είσαι ένας από εμάς. Έχεις ένα υπέροχο μυαλό που δε συμβιβάζεται.  Είσαι αυτό που ζητούν όσοι ξέρουν τι θέλουν. Αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες των υπολοίπων. Τους μοναδικούς.

 

Γράφει ο Στράτος.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s