Μάθε να ζεις στη μοναξιά. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

loneliness-haveatea-bylydia.png

 

Μοναξιά, μερικοί στο άκουσμα και μόνο αυτής της λέξης «τρελαίνονται». Όμως, η μοναξιά είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι ή να συμφιλιωθείς μαζί της; Τις περισσότερες φορές η συμφιλίωση παίρνει την πρωτιά. Μοναξιά δε σημαίνει, απαραίτητα, πως είσαι μόνος σου. Μπορεί να περιτριγυρίζεσαι από χιλιάδες ανθρώπους, οικογένεια, φίλους, γνωστούς, αγνώστους και η μοναξιά να είναι η μοναδική συντροφιά σου.

Το μυστικό είναι να μάθεις να την εκτιμάς και να μπορείς να τη διαχειριστείς. Υπάρχουν φορές που τη χρειαζόμαστε για να σκεφτούμε, να περάσουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε πράγματα για εμάς, τα θέλω μας και αυτά που χρειαζόμαστε. Η μοναξιά είναι φίλη που θα σε ακούσει, θα σε καταλάβει αλλά δεν θα σε βοηθήσει με τον τρόπο που θες. Θα προσπαθήσει και θα βρει τον τρόπο από μόνη της για να σου απαλύνει τον πόνο με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Τη μοναξιά δεν πρέπει να την φοβάσαι, πρέπει να την εκμεταλλευτείς, γιατί είναι ωραίο πράγμα η μοναξιά, ως ένα σημείο. Να μάθεις να αντέχεις τον εαυτό σου, γιατί μετά ποιος θα σε αντέξει ή πως θα μάθεις να έχεις υπομονή με άλλους ανθρώπους; Η δική μου άποψη είναι πως η μοναξιά είναι ο χρόνος που χρειάζεσαι για να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Μερικές φορές μικρές χρονικές στιγμές και άλλες φορές μεγάλες, πολύ μεγάλες χρονικές στιγμές. Πρέπει να μάθεις στη μοναξιά γιατί έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.

Και αν νιώθεις μόνος, η μοναξιά είναι η φίλη που θα είναι πάντα εκεί να σε καθοδηγήσει. Και αν είσαι από αυτούς που δεν την έχουν βιώσει ακόμα, προσπάθησε να είσαι ψύχραιμος, στην αρχή είναι τρομακτική αλλά η ουσία είναι στον τρόπο που θα εξελιχθεί η σχέση σας, στο ποιος θα κουνάει τα βήματα και φρόντισε να είσαι εσύ. Εν τέλει, οι μοναχικοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με τη μοναξιά τους, αποδεδειγμένα, μπορείς κι εσύ να την αγαπήσεις λίγο παραπάνω.

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

 

διαβασε περισσοτερα απο τη λυδια:

read-more-button

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s