Πρώτη αίσθηση και παντοτινή. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

strangers-haveatea-byvasso.png

 

Πόσες φορές είδες ανθρώπους να περνούν από μπροστά σου και χωρίς να έχεις ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα μαζί τους, χωρίς να τους ξέρεις καλά-καλά, να τους αντιπαθείς. Να σου βγάζουν κάτι αρνητικό, κάτι που σε απωθεί ή και το αντίθετο βέβαια.

Πες το διαίσθηση ή όπως αλλιώς θέλεις, αλλά όσες φορές έχει τύχει στην πορεία να γνωρίσεις αυτό το άτομο προσωπικά, να κάνεις παρέα ή έστω να καθίσεις μια φορά σε ένα κοινό τραπέζι και να συνομιλήσεις μαζί του, σε έχει επιβεβαιώσει για αυτή τη πρώτη αίσθηση που σου είχε δώσει μόνο και μόνο από το τότε περπάτημα του, το ύφος του καθώς περνούσε μπροστά σου αδιάφορος κάποτε.

Να εμπιστεύεσαι πάντα την πρώτη ματιά με την οποία βλέπεις τους άλλους. Αυτή τη πρώτη γεύση που σου δίνει είτε καλή είτε κακή, σ’ αυτή να πιστεύεις.  Είμαι πάντα η σωστή ή σχεδόν πάντα. Για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις άλλωστε.  Καθώς σκέψου ότι όταν συμβαίνει αυτό, είσαι αντικειμενικός. Δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος ακόμη και τη φωνή του μπορεί να μην έχεις ακούσει ποτέ. Γι αυτό και δεν έχεις τίποτα να προσμένεις από αυτόν, είσαι ουδέτερος απέναντί του. Δεν είσαι συνδεδεμένος συναισθηματικά και σε κανένα επίπεδο κι από το τίποτα μπορείς να δεις τα πάντα. Κι όταν λέω τίποτα εννοώ αυτές τις μικρές κι ασήμαντες λεπτομέρειες που εκείνοι που γνωρίζονται δεν τις παρατηρούν καν μεταξύ τους, όμως για σένα είναι ένα δείγμα για το αν ο άλλος σου κάνει ή όχι.

Δεν λέω να είμαστε προκατειλημμένοι και να απορρίπτουμε ανθρώπους από τη ζωή μας χωρίς καν να τους γνωρίζουμε. Απλά να πιστεύουμε σε εκείνα που βλέπουμε ως ανεξάρτητοι από συναισθήματα, λέξεις, σχέσεις και πράξεις. Κι αν τους βάλουμε στη ζωή μας στο πίσω μέρος του μυαλού μας, να κρατάμε πάντα φυλαγμένη αυτή τη πρώτη αίσθηση που μας αφήνουν.

Διότι να θυμάσαι πως τίποτα δεν έγινε από το μηδέν, από το πουθενά. Κάτι προϋπήρχε για να μπορέσει να ευδοκιμήσει και να συμβεί και αυτό το γεγονός είναι κάτι που ισχύει πρώτα για τους ανθρώπους και μετά για όλα τα υπόλοιπα που τους περιβάλλουν.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βασω:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s