Για κάποιους η θάλασσα σημαίνει πολλά. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

sealover-haveatea-bylydia.png

 

Θάλασσα. Γένος θηλυκού. Δυνατή, ανεξέλεγκτη, μοναδική! Θα ήθελα να μοιάζω με την θάλασσα. Τόσο ξεχωριστή σε κάθε παραλία και παράλληλα τόσο ίδια αν σκεφτείς πως όλο το μπλε του πλανήτη είναι κάτι ενιαίο και είναι το ίδιο!

Η ζωή που υπάρχει μέσα της, σαν μάνα που προσέχει τα παιδιά της παρόλο που της τα κλέβουν και παρόλα αυτά μένει ήρεμη. Αλλά αυτό που μου αρέσει σε αυτή είναι η ηρεμία της ακόμα και τις πιο φουρτουνιασμένες στιγμές της. Ακόμα και όταν τα κύματα της ξεπερνούν και τα πιο υψηλά μέτρα, εκείνη φαίνεται να ξέρει τι κάνει, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων της. Ίσως είναι ο δικός της τρόπος να ξεσπάει.

Την θάλασσα δεν μπορεί να την ψυχολογήσει κανείς. Ακόμα και αυτοί που ειδικεύονται σε αυτή, δυσκολεύονται να την καταλάβουν. Κάνει ό, τι θέλει, οπότε το θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και ούτε χρειάζεται να δώσει. Την εκμεταλλεύονται αλλά εκείνη δεν αντιδρά. Ξεσπάει σε άλλους τόπους, χρόνους και ανθρώπους. Βρίσκει όμως την δύναμη και επιστρέφει στην φυσική της μορφή που είναι αυτή που αγαπάμε όλοι, την ήρεμη θάλασσα που μοιάζει με λίμνη.

Για αρκετούς από εμάς αποτελεί την ψυχανάλυση μας. Είναι οι αθόρυβες λέξεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τον ήχο των κυμάτων που μερικές φορές είναι αυτό που χρειαζόμαστε σαν απάντηση. Είναι η ηρεμία και η γαλήνη κάποιου ακόμα και αν αυτή είναι άστατη και προβληματισμένη. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει, αλλά μου αρκεί που μου κάνει συντροφιά τις δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες αποφάσεις ακόμα και όταν η απόσταση μας χωρίζει. Η σκέψη της μόνο μου προκαλεί ηρεμία, είναι μοναδική και δεν μοιάζει με καμία άλλη ψυχοθεραπεία, έχει τον δικό της χαρακτήρα και τον δικό της τρόπο.

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη λυδια:

read-more-button

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s