Όλα βρίσκονται μέσα σου. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

lookinsideyou-haveatea-byvasso.png

 

Γυρνούσα μέσα στους δρόμους δίνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό μου να νιώσει ξέγνοιαστος. Έψαχνα να βρω τι είναι αυτό που μου λείπει τελικά. Περπάταγα και μερικές φορές ένιωθα ότι ο βηματισμός μου προκαλούσε κενά αέρος σαν αυτά που αισθάνεσαι και σε τρομάζουν στην απογείωση του αεροπλάνου.

Ήθελα να περπατήσω τόσο που να νιώσω τη γη κάτω από τα πόδια μου στιβαρή. Ήθελα βλέπεις να ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι. Ανέκαθεν το επεδίωκα αυτό. Μα δεν μπορείς να το ‘χεις πάντα. Έχουν γίνει τόσα και πόσο αγέρωχος να διατηρηθείς όταν όλα μοιάζουν να παραλύουν; Τελικά κάθομαι σε ένα πεζούλι από αυτά τα γνωστά χαμόσπιτα που δεν πιάνει το μάτι σου όταν άλλοτε τα προσπερνάς τρέχοντας να προλάβεις τη ρουτίνα, και σκέφτομαι πως το σημαντικότερο είναι να καταλαβαίνεις τα συναισθήματά σου και να μπορείς να τα αποκωδικοποιείς. Να ξέρεις από που προέρχονται, πως δημιουργήθηκαν, τι επιτέλους ξεκλείδωσε μέσα σου για να αναδυθούν.

Δεν άντεχα πλέον να αναβάλω αυτή την ενδοσκόπηση που με ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό. Έπρεπε να κοιτάξω κατάματα όσα η ψυχή δεν άφηνε αδιάφορα. Το βλέμμα μου είχε καθηλωθεί να κοιτάει στον κορμό ενός δέντρου χωρίς βέβαια να τον βλέπει. Όταν επανήλθα από αυτές τις έντονες σκέψεις που καιρό τώρα τις αποθήκευα στο πίσω μέρος του μυαλού παρατήρησα πώς ο φλοιός του δέντρου σχημάτιζε τόσες γραμμές που η κάθε μια είχε διακλαδώσεις και διασταυρώνονταν με άλλες. Είναι η ροή της ζωής και της σκέψης, συνειδητοποίησα. Πρώτα πρέπει να συμβεί κάτι που να σε οδηγήσει στο επόμενο. Μόνο που αυτό το επόμενο έχει χιλιάδες εκδοχές-συνέχειες.

Υπάρχουν άπειρες οπτικές του μυαλού και της συναίσθησης. Αυτές σε κατευθύνουν ώστε «τα επόμενα» να αποκτήσουν ενικό αριθμό. Γέλασα με ένα ανακουφιστικό ύφος σαν να έλυσα τον γρίφο που τόσο με βασάνιζε. Εσύ θα ορίσεις τη συνέχεια, είπα στον εαυτό μου γιατί εσύ ξέρεις ποιος είσαι τελικά και τι έχεις ανάγκη. Όλες οι απαντήσεις ξεκινούν και τελειώνουν σε μένα γιατί εγώ τις ορίζω. Εγώ τους δίνω νόημα και ύπαρξη. Είμαι εγώ που τις διαιωνίζω, τις καταρρίπτω ή τις ανατρέπω.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βασω:

read-more-button

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s