Να μοιράζεσαι αλλά να μη σκορπίζεσαι. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

freetofeel-haveatea-byvasso.png

Να μοιράζεσαι αλλά να μη σκορπίζεσαι. Τι πιο όμορφο στη ζωή να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου με εκείνους που αγαπάς. Με εκείνους που σε κάνουν να τα νιώθεις. Να τους δείχνεις ότι οι στιγμές μαζί τους είναι οι σημαντικότερες και όσο γίνεται να διεκδικείς πιο πολλές. Να δένεσαι μαζί τους, γιατί σε νοιάζει να είναι πρώτα εκείνοι καλά.

Σκέψου πόσες φορές σε ενδιέφερε να δεις τον άνθρωπό σου να είναι χαρούμενος για να νιώσεις κι εσύ ευτυχισμένος. Να είναι η πηγή της ευτυχίας, της χαράς και γενικά το κέντρο του ενδιαφέροντος σου. Όλα να γυρίζουν γύρω από τη διάθεση τους, τα λεγόμενα τους τα πρέπει και τα θέλω τους. Να μοιράζεσαι όσα νιώθεις γιατί μόνο έτσι αποκομίζεις κάτι από τους άλλους. Τότε αποκτούν αξία για σένα. Ειδάλλως είναι άσκοπο να μένεις μαζί τους, απαξιωτικό για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Να είσαι με κάποιον διότι σ’ αρέσει να μοιράζεσαι τις διάφορες πτυχές του εαυτού σου. Με αυτό τον τρόπο θα του επιτρέψεις άλλωστε, να σε γνωρίσει πραγματικά. Να διαπιστώσει αν μπορεί να είναι μαζί σου γι’ αυτό που είσαι κι όχι επειδή νομίζει ότι θα μπορούσες να είσαι κάτι άλλο. Κι αφού είσαι τόσο αληθινός τότε πέρα από τα όμορφα, οφείλεις να μοιράζεσαι και τα άσχημα. Τα νευρά, τις στεναχώριες, μη νομίζεις πως θα φανείς λίγος ή μαλθακός. Δεν είσαι ‘σούπερ ήρωας’, μα άνθρωπος και οι αδυναμίες είναι εκείνες που μας ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα είδη.

Μα θα μου πεις σε όλα αυτά, φοβάμαι, φοβάμαι να τα μοιραστώ. Αυτός ο φόβος, όμως, φίλε μου σε έχει κάνει να μοιάζεις λίγος. Λίγος μπροστά στη ζωή που είμαστε εκτεθειμένοι να ζούμε. Αυτός ο φόβος σε κυριεύει διότι σε κάνει να πιστεύεις πως μπορείς να περάσεις υποτίθεται τη ζωή σου καλύτερα με λιγότερες έγνοιες και προβλήματα. Αφήνεις τον χρόνο να περνάει με το φόβο ότι ο απέναντι σου αν δει ποιος πραγματικά είσαι, θα σε απορρίψει. Παρ’ το χαμπάρι δεν είμαστε όλοι για όλους. Τι νόημα θα είχε άλλωστε..;

Να μοστράρεις την αλήθεια σου στο μέτωπο κι αν κάποιος σε απορρίψει, θα μάθει πως έχασε το σημαντικότερο πράγμα, να κοιτάει τη πραγματικότητα κατάματα. Να της επιτρέπεις να κάνει εκείνη κουμάντο κι όχι ο φόβος. Να φοβάσαι μόνο όταν κρύβεσαι πίσω από αυτό που αφήνεις οι άλλοι να δουν, το επιτηδευμένο και το σκληρό, ίσως. Και κάπως έτσι θα σκορπίζεσαι μέσα σε δευτέρα παιχνίδια, ψεύτικα χαμόγελα κι ανούσιες κουβέντες. Να μάθεις να μοιράζεσαι για να αναγεννιέσαι.

Μάθε να βάζεις τους φόβους σου στο ντουλάπι καθώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να σκορπίζουν το μυαλό σου στους πέντε ανέμους. Κι αν κάτι τους κάνει να βγαίνουν έξω μάθε να τους παλεύεις και να μιλάς μαζί τους. Να τους λες ποιος είσαι, τι επιθυμεί η ψυχούλα σου. Μην αντιμετωπίζεις τη ζωή σου σαν δεδομένη. Πάντα και όλοι θα έχουμε κάτι να φοβόμαστε, εσύ όμως δεν θα υπάρχεις για πάντα!

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βασω:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s