Και να θυμάσαι, πως τίποτα δε σου ανήκει. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

myownmuse-haveatea-bynasia.png

 

Να το θυμάσαι, φρόντισε κανόνα σου να το ‘χεις, τα βράδια στο ταβάνι να το γράφεις, με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα, πως «τίποτα ποτέ δε σου άνηκε ολοκληρωτικά, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό.». Μονάχα για τα εφήμερα, τα προσωρινά, τα υλικά αγαθά, μπορώ να σου εγγυηθώ πως είχες την αποκλειστικότητα τους. Κι αυτά, αν κάπου παρατημένα τ’ άφηνες, κάποιος θα βρισκόταν και θα τα άγγιζε, θα τα χρησιμοποιούσε, χωρίς καν να το καταλάβεις.

Ιδίως για τους ανθρώπους, η σκληρή αλήθεια της -μη κατοχής- τους, βαραίνει τη συνείδηση μου σε κάθε κτητική αντωνυμία που κοτσάρω δίπλα απ’ το όνομα τους. Δεν αρνούμαι να το αποδεχτώ, μα δυσκολεύομαι να το καταλάβω, πως αυτό που σήμερα είναι δικό μου, μπορεί αύριο να είναι δικό σου. Και τούμπαλιν. Η «ζωή μου», το «μωρό σου», η «κολλητή του» μπορεί σήμερα να διατηρεί το ρόλο της ενεργό, μα αύριο με μια στροφή, με μια αιφνιδιαστική υπενθύμιση της πραγματικότητας, να ανήκει πια αλλού.

Και το ένιωσα κάποτε, δε θα στο κρύψω, ένιωσα με όλες μου τις αισθήσεις διαθέσιμες, να κρατώ στην αγκαλιά μου κάτι όλο δικό μου. Ένιωσα να ρέει η αποκλειστικότητα μου στο μυαλό και την καρδιά του. Το πίστεψα για κάμποσες στιγμές, γελάστηκα ακόμη κι εγώ, που τώρα τάχα μου θεωρίες σου πουλάω, πως ναι, μπορούσε, ήταν ικανό, πιθανό κι απίθανο να μου ανήκει ολοκληρωτικά και ατέρμονα ένας άνθρωπος. Μέχρι που η αλήθεια μου χτύπησε δειλά – δειλά την πόρτα, μου υπενθύμισε πως η γη δε σταματά να περιστρέφεται, όσο στάσιμοι κι αν μένουμε οι ίδιοι σε στιγμές και καταστάσεις. Και πως το σκίρτημα που του προξενούσα στο λεπτό, έγινε σκίρτημα κάποιας ξένης, άλλης, πλέον ‘δικής του’.

Αν μπορείς, αν σε προλαβαίνω ή κι αν αργά πια στα λέω όλα αυτά, μην το (ξανά) επιχειρήσεις ποτέ. Μάθε να ζεις και να αναπνέεις για το σώμα που φιλοξενεί τη δική σου ψυχή. Μην πιστεύεις σε μετακομίσεις ψυχών και επ’ αορίστου ενοίκια καρδιάς. Τίποτε δε σου ανήκει, μονάχα ο εαυτός σου. Φρόντισε, τουλάχιστον αυτός, που για πάντα πια, με τη σημασία της φράσης να έχει επιτέλους ισχύ, θα σε συντροφεύει, να είναι ικανοποιημένος με ό, τι ζεις. Φρόντισε να κόψεις τα δεσμά απ΄ότι δικό του σε νομίζει, φρόντισε να μη μασάς σε ό, τι ‘δικό σου’ θεωρείς.

 

Γράφει η Νάσια.

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Nasia:

@Nasia, Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη νασια:read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s