Συνήθεια & ρουτίνα. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

 

habits-haveatea-bylydia

Ρουτίνα. Συνήθεια. Λέξεις επαναλαμβανόμενες. Λέξεις που δεν σε χαρακτηρίζουν. Λέξεις που χαρακτηρίζουν την ζωή των περισσότερων από εμάς. Καλώς ή κακώς η ζωή μας προσφέρει το δικό της πρόγραμμα. Τη δική της ρουτίνα. Ρουτίνα που γίνεται συνήθεια και συνήθεια που σε κουράζει.

Η συνήθεια ανταποκρίνεται σε όλους τους τομείς. Είτε ερωτικούς, είτε προσωπικούς, είτε εργασιακούς. Και όταν αυτό το κάτι δεν σου προσφέρει πλέον αυτή την ανατριχίλα σε όλο το σώμα και το χτυποκάρδι, τότε ναι, όλα γίνονται μια συνήθεια. Η ρουτίνα και η συνήθεια είναι δύο έννοιες που αν τις ερμηνεύσεις, η μια συμπληρώνει την άλλη. Αλλά και πάλι, το άκουσμα της κάθε μιας ξεχωριστά προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα.

Πολλοί είναι αυτοί που βαριούνται την ρουτίνα, αλλά κάνεις δεν τολμάει να μην έχει κάποιο σταθερό πρόγραμμα, έστω και για ένα χρονικό διάστημα της ζωής του. Η συνήθεια όμως, έχει δύο όψεις, τη θετική και την αρνητική. Δεν είναι λίγες φορές που η συνήθεια σου, σου δίνει δύναμη και κουράγιο, ούτε λίγες φορές που σε κουράζει και ελπίζεις να φύγει από σένα. Είναι στο χέρι σου αν θα κρατήσεις, με όποιες υποχωρήσεις χρειάζονται ή αν θα την πετάξεις με κάθε τίμημα.

Ενώ η ρουτίνα είναι το πρόγραμμα σου, δύσκολα ξεφεύγεις από αυτό και να ξέρεις, αρκετές φορές αυτό είναι που σε κρατάει σε εγρήγορση. Αλλά είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτή, πόσο μάλλον να την αντικαταστήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές είναι δικές σου. Σε κάθε ρουτίνα και σε κάθε συνήθεια που θα συμφιλιωθείς, που θα αγαπάς ή θα μισήσεις. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Μερικοί κουράζονται από την ρουτίνα, άλλοι έχουν βρει τον εαυτό τους σε αυτή γνωρίζοντας καλά την ζωή τους. Και η συνήθεια αν σε πνίγει, σε κουράζει και αν σε ευχαριστεί, σε γεμίζει. Εσύ θα διαλέξεις και τα δύο εν τέλει.

 

Γράφει η Λυδία Π.

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη λυδια:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s