Μην ψάχνεις την επιβεβαίωση σου αλλού. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

acceptance-haveatea-byvasso

Επιβεβαίωση. Μια λέξη, με χιλιάδες λάθη. Μας έχουν μάθει από τα γεννοφάσκια μας να επιζητούμε την επιβεβαίωση για ό, τι κι αν κάνουμε και με τα χρόνια αυτό περνάει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ζητάμε επιβεβαίωση για όσα θέλουμε να έχουμε. Από ένα ρούχο που θα αγοράσουμε μέχρι τον σύντροφο που θα έχουμε δίπλα μας και πάει λέγοντας.

Και κάπως έτσι κάνουμε λάθη κάνοντας πράγματα μόνο και μόνο για να είμαστε αποδεκτοί από τον περίγυρο. Έρχομαι λοιπόν να διερωτηθώ το προφανές. Επιβεβαίωση από τους άλλους ζητάμε για να πιστοποιήσουμε κάτι στον εαυτό μας; Να επιβεβαιώσουμε αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι; Είναι ειρωνεία όλη αυτή η αναζήτηση.

Να επιδιώκετε, να επιβεβαιώνετε αν ο φίλος που έχετε δίπλα σας είναι πραγματικός ή αν τα συναισθήματα από το ταίρι σας είναι ανάλογα με τα δικά σας. Για τα θέλω σας και για αυτό που είστε εκ φύσεως να μην σας νοιάζει αν οι άλλοι θα σας δεχτούν. Να κάνετε εκείνο που πιστεύετε κι οι υπόλοιποι αν μπορέσουν να σας κατανοήσουν, θα είναι εκεί για εσάς. Είμαστε διαφορετικά άτομα και οφείλουμε να συνυπάρχουμε προσπαθώντας να καταλάβουμε τους γύρω μας. Κανείς δεν μπορεί να μας επιβληθεί σαν προσωπικότητα.

Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα κίνητρά μας, τον τρόπο που λειτουργούμε καμία επιβεβαίωσή δεν θα επέλθει. Πάντα θα υπάρχει ένα δάχτυλο να μας δείχνει κρίνοντας μας για το καθετί γιατί αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Η λύση στον να μη κοιτάξουμε λίγο παραπάνω το μέσα μας και τι πραγματικά έχουμε ανάγκη. Έχουμε ξανά πει ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε μας. Αν δούμε το εγώ όχι εγωιστικά αλλά ως μια απλή πραγματικότητα, αυτή που χαρακτηρίζει τον καθένα μας ξεχωριστά τότε θα μπορέσουμε να τον τοποθετήσουμε μέσα σε κάθε κοινωνικό σύνολο χωρίς να έχουμε την ανάγκη της επιβεβαίωση του διότι θα ξέρουμε πλέον πως η μεγαλύτερη μας ανάγκη είναι να έχουμε τον εαυτό μας δίπλα μας, παρόν σε κάθε απόφαση σε κάθε επιλογή.

 

Γράφει η Βάσω.

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vasso:

@Vaso,Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βασω:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s