Η ανθρώπινη ενθαλπία. @haveatea.gr

logotelikoaspro

instagram-250x250

 

58e91965eb97430e819064f5

 

52911402_2169854479995402_3394131093635406581_n.jpg

 

Ενθαλπία είναι η ολική θερμότητα που υπάρχει μέσα σε ένα σύστημα. Προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ενθάλπω που σημαίνει ζεσταίνω. Τον όρο ενθαλπία τον συναντάς στη χημεία και αν αφεθείς τον δημιουργείς και στις ανθρώπινες σχέσεις. Με απλά μαθηματικά ορίζεις το σύστημα σου και μεταξύ σας μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή την ενέργεια.

Δύο άτομα είναι αρκετά για να μπορέσει ο ένας να συμπληρώσει τον άλλον. Ή μάλλον καλύτερα, δύο άτομα είναι αρκετά για να μπορέσουν να πορευτούν μαζί. Στα όμορφα, στα άσχημα, στα ζόρικα, στα ευχάριστα, στα αδιάφορα, σε όσα φέρει ο άνεμος δύο χέρια αν ανοίξουν και αγκαλιάσουν αυτό το ένα σώμα που μένει ξαφνικά δημιουργήθηκε το «σύστημα». Αφήσου, ανέπνευσε και νιώσε τη ζεστασιά. Άνοιξε και τα δικά σου χέρια και αγκάλιασε το σώμα που σε κρατά και έχει γύρει το κεφάλι του στον ώμο σου. Αμφίδρομη αντίδραση. Μία ενδόθερμη αντίδραση μεταξύ των δύο.

Για τα βράδια που δεν ξημερώνουν, που η καρδιά σου τρεμοπαίζει κάπου μακριά από εκεί που θα ήθελες να ήσουν, για τα πρωινά που ο καφές δεν είναι αρκετός, για τα απογεύματα που ο χρόνος περνάει βασανιστικά, για όλες τις στιγμές που αυτό το κάτι λείπει, άνοιξε τα χέρια σου. Αγκάλιασε το μέσα σου, δημιούργησε αυτόνομα τη δική σου ενθαλπία. Τα πάντα μέσα σου είναι χημεία και αυτά τα πάντα εξαρτώνται από σένα. Τη ζεστασιά του εαυτού σου τη δημιουργείς, είναι μοναδική και πάνω απ’ όλα είναι εξώθερμη.

Αυτή η ζεστασιά, αυτό το ποσό θερμότητας που έχεις δεν μπορεί να κρυφτεί, πηγάζει από μέσα σου. Τυχερός όποιος μπορέσει να το αναγνωρίσει και να έρθει κοντά σου. Τυχερός αυτός που σε αγκαλιάσει με το δικό του σύστημα, με τα δικά του χέρια, με το δικό του σώμα, με την δική του ψυχή. Τυχερός και εσύ από τη μεριά σου. Ο ένας για τον άλλον να ανοίγετε τα χέρια σας και τις ψυχές σας. Στο τέλος να γίνεστε ένα. Ένα σύστημα. Αυτή είναι η ανθρώπινη ενθαλπία.

 

Γράφει η Βίκυ.

 

 

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r  Vicky:

@Vicky,Haveatea

 

διαβασε περισσοτερα απο τη βικυ:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s