Καταδικασμένη στο κενό. @haveatea.gr

 

logotelikoasproinstagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

b5ddbf83a65ded58609f4321695bca76.jpg

 

 

Πόσες φορές ένιωσες ελεύθερη, να μπορείς να πετάς σαν τα πουλιά; Πόσες φορές ένιωσες καταδικασμένη σε ένα τίποτα, σε έναν έρωτα, σε μια κατάσταση, στον κόσμο, στο συναίσθημα, στον εαυτό σου; Πόσες φορές ένιωσες να πνίγεσαι σε έναν ωκεανό, όταν το κανονικό πρόβλημα ήταν μια κουταλιά νερό;

Καταδικασμένη λοιπόν. Να βάζεις τόσο στενά όρια στον εαυτό σου, που να δυσκολεύεσαι να αναπνέεις καθαρό οξυγόνο. Να πνίγεσαι στην εσωτερική άβυσσο των σκέψεων σου και να μην αρπάζεις το χέρι βοηθείας που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Να αυτοκαταστρέφεις εσένα και τον εαυτό σου. Να κλείνεις τον εαυτό σου, σε ένα κελί γεμάτο σκέψεις, καταστροφικές σκέψεις. Πόση καταστροφή πια;

Καταδικασμένη στα συναισθήματα μου, να τα περιορίζω, να τα κρύβω, να τα διώχνω από μέσα μου. Νιώθω τον εαυτό μου μισό, νιώθω πως ο εαυτός μου δεν είμαι εγώ, είναι κάποιος άλλος που προσωρινά ζει για εμένα. Νιώθω φιλοξενούμενη στο σώμα μου, χωρίς να παίρνω πρωτοβουλίες, απλά να εκτελώ εντολές. Νιώθω πως δεν είμαι εγώ, δεν είμαι αυτό το καταδικασμένο κορίτσι σε ένα κόσμο που πρέπει να σε χαρακτηρίζει η ελευθερία σου. Η ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης, του ονείρου, του αισθήματος, του να ζεις.

Καταδικασμένη σε έναν κόσμο. Ίσως δεχτώ αυτή την καταδίκη. Αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορώ να την αλλάξω; Ο κόσμος ίσως είναι η αιτία της καταδίκης μου. Όταν με περιορίζει, με μειώνει , μου βάζει τα δικά του όρια που δεν συμβαδίζουν με τα δικά μου, όταν εκείνος με αναγκάζει να πνίγομαι στον δικό του κόσμο.

Άραγε είμαι μια ευτυχισμένη καταδικασμένη ψυχή νιώθοντας πως ζω σε ένα ξένο σώμα και σε έναν κόσμο που μου στενεύει τα όρια ελευθερίας ή είμαι απλά μια καταδικασμένη ψυχή που ζω στην μιζέρια μου; Μήπως, ο κόσμος με κατάντησε καταδικασμένη στο απέραντο κενό του; Τελικά είμαι καταδικασμένη στο κενό. Στο κενό του χρόνου.

 

Γράφει η Λυδία.

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΔΙΑ:

read-more-button

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s