Σου αρέσει ο εαυτός σου; @haveatea.gr

 

logotelikoasproinstagram-250x250          58e91965eb97430e819064f5

 

1

 

Όλοι προσπαθούμε να αρέσουμε στον έξω κόσμο, χωρίς ο έξω κόσμος να γνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλαμε για να το πετύχουμε αυτό. Το σημαντικότερο όμως, δεν είναι να αρέσεις στον κόσμο, είναι να αρέσεις πρώτα στον εαυτό σου.

Όλα ξεκινούν από την αγαπημένη -σε όλους- εφηβεία, το διαβολάκι στον ώμο σου, το οποίο σου υπενθύμιζε πως πρέπει να αλλάξεις για να ταιριάξεις στην μάζα. Η εφηβεία που σε έσπρωχνε προς την καταστροφή. Μεγαλώνοντας και αναθεωρώντας, κατέληξα στο συμπέρασμα πως η εφηβεία είναι κάτι ψυχοφθόρο. Σε γεμίζει ανασφάλεια, μηδέν αυτοπεποίθηση, διχασμό με τον ίδιο σου τον εαυτό, απογοήτευση που δεν μοιάζεις με όλους του υπόλοιπους! Δεν είναι τυχαίο που αρκετές αυτοκτονίες γίνονται σε ηλικίες της εφηβείας.

Και μετά τι γίνεται; Προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια του χαμένου εαυτού σου, κομμάτια που πέταξες για να αρέσεις στους άλλους. Προσπαθείς να αφαιρέσεις τα κομμάτια του καινούριου εαυτού σου, κομμάτια που δεν αντιπροσωπεύουν τον αληθινό εαυτό σου, αλλά τον εφηβικό εαυτό που είχες δημιουργήσει. Αρχίζεις να ξανά χτίζεις εσένα και αν είσαι τυχερός, δεν θα χρειαστείς πολύ χρόνο. Και όλα αυτά για να δημιουργήσεις μια προσωπικότητα, που πρέπει να αγαπάς με τα ελαττώματα της. Κανείς δεν έχει καταφέρει να είναι τέλειος!

Αγαπώ τον εαυτό μου, σημαίνει αγαπώ το παραμικρό λάθος που βλέπω σε εμένα ή οι άλλοι βλέπουν σε εμένα. Και θα ξέρεις ότι το αγαπάς, όταν πλέον δεν θα το θεωρείς λάθος, αλλά κάτι που σε αντιπροσωπεύει, γιατί αυτός είσαι. Αγαπώ τον εαυτό μου, σημαίνει ξέρω τι αξίζω, ξέρω ποιος είμαι και δεν θα αλλάξω τίποτα παρά μόνο για εμένα. Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα στον κάθε άνθρωπο και όχι σε έναν καμβά από χρώματα ή στις τρίχες που έχεις στο πρόσωπο σου! Πως κρατάς τις ανθρώπινες σχέσεις με τον διάλογο ή με τα καλοφτιαγμένα μαλλιά; Πώς θα αγαπήσεις τον άλλον, αν δεν αγαπήσεις εσένα;

Αναθεώρησε λοιπόν, αρέσεις αρκετά στον εαυτό σου, ώστε να αρέσεις και στον υπόλοιπο κόσμο; Στην τελική, ο εαυτός σου θα είναι δίπλα σου ότι και να γίνει , όχι ο κόσμος!

 

Γράφει η Λυδία.

 

 

 

f i n d   o u t   m o r e   f o r   Lydia:

@Lydia, Haveatea

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΔΙΑ:

read-more-button

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s