Όταν αγαπήθηκες στα 18… @haveatea.gr

haveatealogo

 

Όταν κάπου – κάποτε, μπόρεσες και αγαπήθηκες πολύ. Όταν αγάπησες με την ψυχή σου και συνειδητοποίησες, σχεδόν αισθάνθηκες βαθιά μες την ψυχή σου, πως λίγη από την αγάπη που καλλιεργείς, μπορεί και γίνεται αντιληπτή, μπορεί και εκτιμάται.

Όταν έχεις αγαπηθεί βαθιά κι ατέρμονα από εκείνον τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον πρώτο ή τον τελευταίο σου έρωτα, όλοι οι υπόλοιποι περιστασιακοί και αδιάφοροι περαστικοί της ζωής σου, μοιάζουν λίγοι. Λένε, πως όσο μεγαλώνεις αγαπάς και αγαπιέσαι βαθύτερα. Μα τι σημαίνει ‘αγάπη’ αληθινά για αυτούς; Ποιος ορίζει τη βαθύτητα ή την ουσιαστικότητα της;

Και ξέρεις, διανύοντας το πολύ μικρό μα σημαντικό εικοστό πρώτο έτος της ζωής μου, έχοντας διανύσει δρόμους και δρόμους απεριόριστου φλερτ και παιχνιδιού, έχοντας γνωρίσει λίγους άλλους αρκετούς κι έχοντας πραγματικά μάθει μονάχα κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού μου, ανακαλύπτω, μέρα με τη μέρα ή χρόνο με το χρόνο, πως όσο αγαπήθηκα τότε, στα δεκαοκτώ εκείνα χρόνια της ζωής μου, δε θα αγαπηθώ ποτέ.

Όχι γιατί ήμασταν ίσως αφελείς, μήτε γιατί οι προσδοκίες μας άγγιζαν το 0.1, μα γιατί μονάχα τότε, το μυαλό μπόρεσε και υπήρξε καθαρό, μονάχα σε εκείνη τη μεταβατική μας πορεία, μπόρεσε η καρδιά και κράτησε την αγνότητα της. Μονάχα εκείνος, ο πρώτος και ίσως και τελευταίο τρελός, ασυνείδητος και επιπόλαιος έρωτας της ζωής μου, μπόρεσε ή ίσως θέλησε και ανακάλυψε ποια πραγματικά είμαι. Μιας και είναι σημαντικό, αυτό το μικρό και απτό πλασματάκι που θα σου δοθεί ολοκληρωτικά στα χέρια σου, στο πρώτο ραντεβού «κάτω απ’ τα αστέρια», να το δεις καθαρά, να του φερθείς με διαφάνεια και να το αγαπήσεις ανιδιοτελώς χωρίς όρους και κανόνες..

#tuesday

Γράφει η Νάσια..

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

 

Not copyrighted, but still appreciated (@glenncarstenspeters)

glenn-carstens-peters-fClBZUzhlhk-unsplash

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s