Πόσα αναπάντητα «γιατί» αναζητάς; @haveatea.gr

haveatealogo

 

Μέσα στη μέρα, περνάνε πολλές σκέψεις απ’ το μυαλό ενός ανθρώπου. Προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις οι οποίες ενίοτε είναι μπροστά μας και δεν τις βλέπουμε, είτε δεν είμαστε σε θέση να τις αντιληφθούμε. Πολλές από τις  σκέψεις που κάνουμε αφορούν συμπεριφορές και γεγονότα που έχουν συμβεί σε εμάς και στους γύρω μας.

Παρατηρώντας, λοιπόν, τις συμπεριφορές άλλων ατόμων προς εμάς αντιλαμβάνομαι ότι αντί να αναζητούμε απαντήσεις στα δικά μας ερωτήματα, μπαίνουμε στην θέση των άλλων και προσπαθούμε να απαντήσουμε τα δικά τους. Η αναζήτηση αυτή ίσως μας οδηγήσει σε πολλούς προορισμούς, αφού η απάντηση που θέλουμε να πάρουμε δεν προέρχεται από μέσα μας αλλά από την σκέψη άλλων.

Για  παράδειγμα, αν η στάση κάποιου ανθρώπου προς εσένα ήταν κάτι που δεν περίμενες και στο τέλος είχε αρνητική κατάληξη δεν αναρωτιέσαι το «γιατί»; Είναι σαν να προσπαθείς να εισέλθεις στο μυαλό του για να καταλάβεις τον λόγο που οδηγήθηκε εκεί. Όμως στην προσπάθεια χάνεσαι, αφού η αλήθεια κρύβεται μέσα σ’ αυτόν και δεν πρόκειται να την καταλάβεις.

Επίσης, είναι φορές που συμβαίνουν αρνητικά περιστατικά στην ζωή μας τα οποία δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε και αναρωτιόμαστε «γιατί συνέβη τώρα;». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεννιούνται ακόμη περισσότερα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιηθούν. Όμως, πάντα θα έχουμε κατά νου προβλήματα. Ίσως έρχονται για να γίνουμε πιο δυνατοί. Για να ξεπερνάμε δυσκολίες που στο μυαλό μας, την παρούσα στιγμή ήταν αδύνατο να αντιμετωπισθούν.

Τελικά, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τον λόγο που κάνουμε ό,τι κάνουμε στην ζωή μας. Γι’ αυτό πρέπει να προχωράμε μπροστά και να αφήνουμε πίσω κάποια γεγονότα που μας έχουν συμβεί ώστε να «καθαρίζει» το μυαλό από τυχών ερωτήματα και αρνητικές σκέψεις. Το γιατί λοιπόν που ρωτάμε τον εαυτό μας είναι ήδη απαντημένο. Όμως τι θα επιλέξεις; Τη γνώση ή την άγνοια;

#friday

Γράφει η Γωγώ…

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@dev_irl)

dev-benjamin-6_I6NIKRCy4-unsplash

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s