Δεν ξημερώνει πια για μας. @haveatea.gr

haveatealogo
Αρνήθηκα να σε αφήσω εκείνο το βράδυ. Ένιωθα, νομίζω, πως μπορεί και να μη σε ξανά έβλεπα όπως σε είδα εκείνη τη νύχτα. Κάτι θα άλλαζε, κάτι θα χαλούσε. Και το μεταξύ μας, θα καταντούσε ρούχο δανεικό στο πλύνε – βάλε, που τόσο μισούσα να φορώ. Το ένιωθα στον αέρα που αναπνέαμε, πως όλα άρχιζαν να διαχωρίζονται στο περιβάλλον μας κι από ένα καταντούσαμε να γίνουμε δύο.

Ήταν το τελευταίο μας ξημέρωμα. Έφυγα τρέχοντας από κοντά σου, έπρεπε να μάθω να ζω και χωρίς τη φροντίδα σου. Με έπιασα πολλές φορές στο παρελθόν, δε θα στο κρύψω, να αδυνατώ να σ’ αποχωριστώ, να αισθάνομαι πως άλλη μυρωδιά πέρα από αυτή που φιλοξενεί ο παλμός του λαιμού σου, δεν μπορούσα να δεχθώ.  Αδυνατούσα να σε ερμηνεύσω, εμμονή ανέκαθεν δε σε θεωρούσα, μα κάτι παραπάνω, κάτι απροσδιόριστο ήταν αυτό που με τραβούσε κοντά σου σα μαγνήτης.

Νύχτα ακόμη, δεν πίστευα πως χωράει σε τόση θλίψη ακόμα ένα ξημέρωμα. Στάθηκα στο παράθυρο και κοίταζα τον ουρανό, «δε μπορεί», σκέφτηκα, «δε μπορεί να αντέξει τόσο πόνο ο ήλιος σήμερα». Αρνούμαι, αρνιόμουν να ξημερώσει πια για εμάς. Αποκλείεται οποιοδήποτε φως πια, να φώτιζε το σκοτάδι που είχες φέρει στο κεφάλι μου.

Κι όμως όλα κύλησαν όπως και πριν, ο ήλιος πήρε τη θέση του, οι άνθρωποι ξύπνησαν για τη ρουτίνα τους. Όλα έρρεαν όπως και πριν, όλα εκτός από εμάς..Από εκείνο το ξημέρωμα και για κάθε ξημέρωμα, φως δεν μπαίνει πια μες το δωμάτιο. Διάπλατα ανοίγω τις κουρτίνες, μα μοιάζει σα να μη βλέπει καν ο ήλιος πια τη γωνιά μου. Το πήρες όλο μαζί με τη φυγή σου. Μιας και για μας, δεν ξημερώνει πια.

#thursday

Γράφει η Νάσια..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@dilannagi)

dilan-nagi-Vb1sJ4vc__I-unsplash.jpg

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s