«Άνοιξε επιτέλους, να μπει λίγο φως.» @haveatea.gr

haveatealogo

 

«Αγάπησε με όσο θες», τόλμησες να ξεστομίσεις, δίχως να καταλάβεις ή να δεις τι μπορεί και να ακολουθούσε. «Αγάπησε με όσο μπορείς, μόνο να, μην κλείνεις το πατζούρι κάθε πρωί που ο ήλιος κρυφά τρυπώνει στο κρεβάτι μας. Κάτι έχει να μας πει, κάτι να μας δώσει, μια νέα οπτική, μια άλλη ελευθερία, τη χθεσινή σου γκρίνια μακριά να πάρει, το βραδινό μου ξέσπασμα να κάνει πως ξεχάστηκε.

«Μην κλείνεις την κουρτίνα, να χαρείς, μη φλερτάρεις με το σκοτάδι, δε σου πάει…». Κάθε πρωί φρόντιζες να μου θυμίζεις με τρόπους που τώρα πια καταλαβαίνω πόσο κακό σου έκανε εν τέλει. Εκείνο το τράβηγμα της κουρτίνας, εκείνο το χτύπημα του πατζουριού που όλο και πιο βαθιά μας έκλεινε στη ρουτίνα μας, που όλο και πιο πολύ μας βύθιζε στο τέλος μας. Τρεμάμενη μήπως και χαθείς, ασυναίσθητα, ανόητα κλείδωνα τις πόρτες, έκλεινα τα παράθυρα, κανείς μη δει το σπίτι μας, κανείς μη μοιραστεί το μέσα μας. Μονάχα εγώ κι εσύ να είμαστε.

Δεν ήξερα, δεν μου ‘πες και ποτέ πως για μήνες έψαχνες τρύπα για να χωθείς, ρωγμή στους τοίχους για να ξεγλιστρήσεις. Δεν έβλεπα, βλέπεις πως η σιωπή σου δεν ήταν συγκατάβαση, δεν ήταν κατανόηση. Ήταν κρυφή δύναμη και τροφή να κάνεις την επανάσταση σου και να πετάξεις μακριά. Δεν σε είδα καν, αντίο να σου στείλω, τουλάχιστον να σε αποχαιρετήσω, την ευτυχία πια στα μάτια σου να δω.

Φρόντισες κρυφά να δραπετεύσεις μέσα στη νύχτα που τόσο αγαπούσα, να χαθείς. Ενώ εγώ έσφιγγα ασφυκτικά στην αγκαλιά μου το μαξιλάρι σου. Δεν είδα επιτέλους την ευτυχία που έλειπε από τα μάτια σου. Έχασα την επανάσταση σου, έχασα κι εσένα. Και δεν ξέχασα ποτέ πως για να ‘ρθει το φως πρέπει να του ανοίξεις, γλυκά να το καλοδεχτείς, άμυνες να μη χτίσεις. Γιατί θα φύγει, θα χαθεί. Κι έμεινα εδώ, μη στα πολυλογώ με το παράθυρο τέρμα ανοιχτό, να περιμένω να φανεί(ς).

#sunday

Γράφει η Νάσια..

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@kmw152)

kate-williams-v4kBbdsYo_I-unsplash

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s