«Μόνη» μοιάζει να είναι πια το όνομα μου. @haveatea.gr

haveatealogo

 

Ξέρω, φαντάζει ουτοπικός ίσως και τραγικά ψεύτικος όλος αυτός ο μικρός κόσμος που μόνη έχτισα κομμάτι – κομμάτι ξανά & ξανά, κάθε φορά που βρισκόταν ένας γενναίος ή και όχι τόσο θαρραλέος να μου τον σπάσει, με μιας να μου τον διαλύσει.

Ίσως και να σου ακούγονται πολύ «μελό» αυτά ίσως πάλι και να βλέπεις κάθε φορά που χατίρι δε σου χαλώ, κάθε στιγμή που την αλήθεια ξεμπροστιάζω μπρος τα μάτια σου βαθιά στα δικά μου, πως σε ένα χώρο γεμάτο ανθρώπους έχω νιώσει πιο μόνη από ποτέ. Πως σε μια αγκαλιά γεμάτη δήθεν αγάπη έχω νιώσει πιο κενή από ποτέ. Δεν μπορεί να μην είδες εκείνο το βράδυ που με δάκρυα στα μάτια σου μοιράστηκα δρομάκια και μονοπάτια της διαδρομής μου, που μόνος θα χανόσουν αν τα έψαχνες, δεν μπορεί να μη μέτρησες τα βράδια που μόνη πέρασα για χάρη τους, δεν μπορεί να μην με ακολούθησες κρυφά στις πιο σκοτεινές σκέψεις που μόνη μου έσβηνα δειλά δειλά τα βράδια με ελπίδα να ξυπνήσω με πολύχρωμο μυαλό το πρωί.

Δεν μπορεί ντροπή να μην ένιωσες, βλέποντας με να μετρώ σταγόνα τη σταγόνα δάκρυ με δάκρυ κάθε ένα και ξεχωριστό αφιερωμένο σε κάθε μου πληγή. Αδύνατον να μην πρόσεξες το θλιμμένο βλέμμα μου στα πιο φωναχτά μου γέλια, το σκυφτό κεφάλι μου σε κάθε επιτυχία μου, την κενή αγκαλιά μου που κενό κι άλλο έψαχνε να βρει, μαζί του να κουμπώσει, κενή να μη νιώσει ξανά. Δεν μπορεί να μην είδες πόσο μόνη μοιάζω ανάμεσα στο πλήθος, πόσα μόνη πέρασα ακόμη και με χέρια βοηθείας. Πόσο θλιβερά μόνη ένιωσα χάρη στον άνθρωπο που με έμαθε να αγαπώ το μαζί, πόσα βήματα μόνη έκανα ξανά στα πόδια μου να σταθώ, να μάθω να περπατώ χωρίς χέρια ξένα για στήριγμα, χωρίς λόγια κι υποσχέσεις στον ορίζοντα.

Σίγουρα θα είδες, σίγουρα θα βλέπεις κι ας τρυπώνω σε παρέες κι ας γυρίζω με φίλους τα βράδια ως αργά κι ας φιλοξενώ στα που και που αγκαλιές και φιλιά εφήμερα, πως «μόνη» μοιάζει να ‘ναι δεύτερο όνομα μου.

#thursday

Γράφει η Νάσια..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@larm)larm-rmah-P3cPrFiBnvk-unsplash

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s