Πως μας υποδέχεται το νέο έτος; @haveatea.gr

haveatealogo

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Όπως το να αναπολείς στιγμές αλλά και να ανυπομονείς για τις επόμενες που θα έρθουν. Μπαίνοντας σε ένα νέο έτος λοιπόν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αφήσεις πίσω τα αρνητικά κατάλοιπα του προηγούμενου χρόνου, κρατώντας μόνο ευχάριστα γεγονότα και εμπειρίες.

Ένα ξεκαθάρισμα με το προηγούμενο έτος είναι ένας τρόπος για να καταλάβεις τι επιθυμείς να κάνεις ή να μην κάνεις τον επόμενο. Κοιτώντας λοιπόν πίσω, συνειδητοποιώ ότι πολλούς από τους στόχους που είχα γι’ αυτό το έτος έχουν πραγματοποιηθεί. Και τι ήταν αυτό που με βοήθησε;

Κάθε χρόνο με την παρέα μου έχουμε μια παράδοση. Μαζευόμαστε σε ένα σπίτι και γράφουμε σε τετράδιο τι καταφέραμε σ’ αυτό το έτος, τι δεν μπορέσαμε να κάνουμε και τους στόχους μας για την νέα χρονιά. Συνήθως το να πραγματοποιείς όλα αυτά που θέλεις είναι σχεδόν αδύνατο. Αυτό γιατί με τον καιρό αλλάζεις σαν χαρακτήρας και μαζί με σένα αλλάζουν και οι στόχοι σου. Οπότε τα σχέδια που είχες πριν και δεν τα πραγματοποίησες, δεν θα είναι μέσα στις νέες σου προσδοκίες.

Η συνήθεια αυτή λοιπόν σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις όλα αυτά που κατάφερες μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Βλέπεις τα λάθη που έκανες, τις αντιδράσεις που είχες σε συγκεκριμένες καταστάσεις κι αν ήταν αυτές που σε οδήγησαν σε ένα σωστό δρόμο για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Εκτός απ’ αυτό, το να έχεις όνειρα για μια νέα χρονιά σε κάνει να προσμένεις ακόμα περισσότερο γι’ αυτά που θα έρθουν. Γι’ αυτά που μπορεί να είναι πρωτόγνωρα αλλά και οικεία.

Παράλληλα με αυτά που έρχονται, θα αλλάζεις και εσύ είτε μέσα από εύκολες καταστάσεις είτε μέσα από δύσκολες στιγμές. Είναι μέχρι να πετύχεις τον πρώτο σου στόχο. Θα θέλεις να καταφέρεις αυτό που ήδη άρχισες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όνειρα, να βάζουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας για το τι επιλογές θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. Όμως τελικά, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή που το επιθυμητό αυτό πλάνο θα γίνει πραγματικότητα. Αυτή είναι η απόλυτη επιτυχία.

#friday

Γράφει η Γωγώ..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@bagasvg)

brynden-BmqaJ_R8AsQ-unsplash

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s