Τα στάδια για να έρθουμε κοντά. @haveatea.gr

haveatealogo

 

Προσπαθώντας να βρω δυο λόγια για να εξηγήσω πως είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, συνειδητοποιώ ότι είναι δύσκολο να τα εκφράσω. Όχι γιατί δεν μπορούν να ειπωθούν αλλά γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να επικοινωνεί με τον εαυτό του. Η επίτευξη αυτή ίσως είναι απ’ τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή ενός ανθρώπου.

Όπως υπάρχει ένας φίλος που είναι πάντα δίπλα σου και σε στηρίζει, έτσι είναι και ο εαυτός σου ο οποίος όταν σου ανοίγονται πόρτες σε κατευθύνει για να επιλέξεις ποια θα είναι η σωστή. Το καλό όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ότι και μια λάθος επιλογή να κάνεις, δεν θα σε δικάσει, θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Όμως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος και μαζί με τον χρόνο απαιτείται υπομονή.

Πρώτο στάδιο της σύνδεσης αυτής είναι η επικοινωνία με τον εαυτό σου. Πρέπει να βρεις εσύ ένα τρόπο που θα επικοινωνείτε, μια δική σας «διάλεκτο» και όσο περνάει ο καιρός θα καταλαβαίνεις τον τρόπο σκέψης του, τις ανασφάλειες του και τα συναισθήματα του για σένα ώστε στο τέλος να έρθετε κοντά. Μόλις φτάσετε στο σημείο αυτό, τότε έρχεται στο προσκήνιο η συνειδητοποίηση.

Αυτό, λοιπόν, είναι το δεύτερο στάδιο και σημαντικό για να αντιληφθείς τα αρνητικά και τα θετικά του εαυτού σου. Αν δεν τα αποδεχτείς και θες να τα αλλάξεις, τότε κάντο πράξη. Και πως θα γίνει αυτό; Με την συνεργασία. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώνεστε και θα αλλάζετε μαζί ότι χαρακτηριστικό δεν συμφωνείτε.

Εφόσον τελικά επιτευχθεί η επικοινωνία και η συνεργασία και έχεις αποδεχθεί κάποια σημεία του εαυτού σου ήρθε η στιγμή της ολοκλήρωσης. Του τελικού σταδίου για την σύνδεση μαζί του. Πλέον τα δουλεύετε μαζί και όχι χωριστά. Έγινε αυτό που αναζητά το κείμενο αυτό. Να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος εαυτός.

#friday

Γράφει η Γωγώ..

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

Not copyrighted, but still appreciated (@dannyg)

danny-g-l2NRQNkQ2Qk-unsplash

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s