Είμαστε πάντα αυτό που δείχνουμε; @haveatea.gr

haveatealogo

 

Πόσο ωραία θα ήταν η ζωή, αν όλοι οι άνθρωποι ρωτούσαν τον διπλανό τους ένα «τι κάνεις;», μια απλή ερώτηση. Περνούν άνθρωποι από δίπλα μου και παρατηρώ ότι είναι πολλοί αυτοί που μιλούν μόνο για επιφανειακά πράγματα, όπως για το πως θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα πρότυπα της εποχής και για το πως θα γίνουν μέσα απ’ αυτά καλύτεροι.

Κι όμως το να ανταλλάσουμε σκέψεις, προβληματισμούς και απόψεις είναι αυτά που δημιουργούν μια συζήτηση με πολύπλευρα θέματα. Η συζήτηση που γίνεται με επίκεντρο μόνο ένα άτομο είναι μονόπλευρη. Είναι πολλοί αυτοί που μιλάνε μόνο για τον εαυτό τους και στρέφουν τη συζήτηση πάντα εκεί. Όμως εγώ δεν εστιάζω σ’ αυτό το κομμάτι γιατί ο καθένας μας έχει την ανάγκη να μιλάει για τον εαυτό του και είναι δικαιολογημένο. Το θέμα προς ανάλυση δεν είναι ο εγωκεντρικός χαρακτήρας του ανθρώπου άλλα το ενδιαφέρον προς τον απέναντι σου. Για παράδειγμα, το να ρωτάς αν είναι καλά, αν τον απασχολεί κάτι, δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι.

Παρ’ όλα αυτά, λάθος λέξη χρησιμοποίησα. Το σημαντικό είναι να θέλεις να ενδιαφερθείς, να νοιαστείς, όχι να το κάνεις από υποχρέωση. Είναι στο χέρι σου και επιλογή σου το πως θα αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους γύρω σου.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστή η λάθος συμπεριφορά, ο καθένας ορίζει με γνώμονα τον εαυτό του ποιο είναι το καλύτερο γι’ αυτόν. Αυτός που επιλεγεί να μην ενδιαφερθεί για τον διπλανό του, λοιπόν, δεν είναι κατακριτέος. Ίσως έχει λογούς που πράττει με αυτόν τον τρόπο, τους οποίους εσύ δεν μπορείς να γνωρίζεις. Υπάρχουν πολλές αιτίες. Είναι αίσθημα προσοχής, κατωτερότητας, εγωκεντρισμός; Κάθε λόγος και διαφορετικός, όπως και η ανάλυση τους η οποία δεν χρειάζεται να αναφερθεί.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν δύο βήματα για να είσαι εσύ καλύτερα με τον εαυτό σου και με τα άτομα που έχεις δίπλα σου. Το πρώτο έχει να κάνει με την επικοινωνία. Αν δεν σου ταιριάζει ο χαρακτήρας του ανθρώπου που ανέφερα μπορείς να το συζητήσεις μαζί του για να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα σας. Αν όμως δεν βρεθεί κάποια μέση λύση τότε έρχεται το τελικό βήμα που είναι η απομάκρυνση, η οποία γίνεται σταδιακά. Εσύ καθοδηγείς την ζωή σου, όπως και τα άτομα που θα έχεις διπλά σου.

#friday

Γράφει η Γωγώ..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

 

Not copyrighted, but still appreciated (@mvdheuvel)

maarten-van-den-heuvel-bB51b45Aa7Q-unsplash

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s