Πήγαινε με σπίτι… @haveatea.gr

haveatealogo

 

Ακόμη ψάχνω να βρω λόγους και αιτίες που με έκαναν να νιώθω ξένη, στο ίδιο μου κρεβάτι, τυλιγμένη με τα δικά μου σεντόνια, που μονάχα «δικά μου» δε μοιάζουν να ‘ναι πια. Ακόμη ψάχνω για να βρω τη σωστή, την ολοκληρωμένη, την ακριβή ετυμολογία, για να ορίσω, να εκφράσω, ακόμη και να αισθανθώ όπως τότε βαθιά μέσα μου, τι αισθανόμουν όταν στο πλάι σου ξυπνούσα, όταν στην αγκαλιά σου περνούσα τα βράδια μου.

Οι γραφικοί θα πουν, πως «σπίτι σου είναι εκεί που η καρδιά σου ανήκει». Η αλήθεια είναι πως, δεν ήξερα που τριγυρνούσε η καρδιά μου, για καιρό το είχε σκάσει από το σπίτι μας και σκορπιζόταν από εδώ κι από εκεί. Αυτό που ξέρω για τα καλά, είναι πως σπίτι για εμένα υπήρξαν οι παλάμες σου, που μαγικά χωρούσαν το κεφάλι μου, ξαπλώνοντας στην αγκαλιά σου.

Σπίτι μου υπήρξαν τα χέρια σου, που όσο κι αν άβολα κινούνταν στο κρεβάτι τις πρώτες μας φορές, ήρθαν και έδεσαν με τον καιρό με τα δικά μου, παζλ κλασικό απέγιναν με τα κομμάτια τους να κουμπώνουν ειρωνικά απόλυτα με τα δικά μου. Σπίτι για εμένα μύριζε, όταν στο λαιμό σου για λίγο ξέφευγα, καθώς το ρυθμό των παλμών σου ακολουθούσα, όταν μύριζα το «εσύ» να τρυπώνει για τα καλά μες τα σωθικά μου. Όταν επέστρεφα σπίτι κι η μυρωδιά σου πια γινόταν δική μου. Γινόταν δική μας.

‘Δίχως σπίτι’, δηλώνω πια σε φίλους και γνωστούς. Ποιον να πρώτο κοροϊδέψω άλλωστε; Εμένα που βολεύτηκα πια στη μυρωδιά του απορρυπαντικού μου ή εκείνους που με βλέπουν πιο κενή από ποτέ, να προσποιούμαι; Έλα και πάμε σπίτι. Το έχω ανάγκη, το χρειάζομαι. Κουράστηκα κάθε φορά, τελευταία να μοιάζει. Κουράστηκε κι αυτό να το αποχαιρετώ, κάθε φορά που το τέλος μας μου χτυπά την πόρτα. Γύρισε με σπίτι μας, εκεί ανήκω.

#monday

Γράφει η Νάσια..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

 

Not copyrighted, but still appreciated (@larionov)

alex-larionov-FTGkaAN0I0U-unsplash

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s