«Τι κάνω χωρίς εσένα;» @haveatea.gr

haveatealogo

 

«Κανείς δεν πρόκειται να με πονέσει», όσο στην αγκαλιά σου με φυλούσες, φρόντιζες να μου ψιθυρίζεις γλυκά τα βράδια. Που να φανταζόμουν η ανόητη, που να προέβλεπα η τυφλή από έρωτα, πως αδύνατον θα ‘ταν, κάποιος περισσότερο από αυτόν που αθεράπευτα αγαπούσα, θα μπορούσε να με πονέσει. Δεν ήξερα, ούτε που υποπτευόμουν, πως έτρεφα με αφοσίωση και έρωτα τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Αυτόν που απροκάλυπτα, σχεδόν αναμενόμενα, πρόκειται να με πονούσε ανεπανόρθωτα πολύ.

Γράφω, σκίζω, ξανά γράφω και ξανά σκίζω, κάθε χαρτί που προσπαθεί με λέξεις του να σε μιμηθεί, να σε θυμηθεί, να σε αναφέρει. Καμιά λέξη δε μου μοιάζει αρκετή, καμία φράση δε μπόρεσε ποτέ να σε χωρέσει. Καμία γραπτή αποτύπωση της αγάπης, καμία εικόνα φτερωτού έρωτα δεν μπόρεσε να σε ερμηνεύσει, να σε εκφράσει, να σε αντιπροσωπεύσει. Μονάχα η καρδούλα μου γνώριζε, καλά, καλύτερα από τον καθένα, κι από εσένα τον ίδιο πια, πόσα σήμαινες για εκείνη.

Τις προάλλες με ρώτησες, όλο απορία, τι κάνω μακριά σου. Αν ζω κανονικά τη ζωή μου ή αν βρίσκομαι παραδομένη στις σκέψεις που με βασανίζουν σε κάθε αυπνία της βραδιάς. Καλά, αυτό στο πρόδωσα εγώ, εσύ απλά με ρώτησες αν γελώ ή αν κλαίω χωρίς τον άνθρωπο μου. «Χωρίς εμένα», ξεστόμισες για την ακρίβεια. Ούτε εσύ δεν κατάφερες να χωρέσεις το μεγαλείο σου σε μια μονάχα διαφορετική λεξούλα πέρα από το «εσύ».

«Περνάω καλά», σου απάντησα. Βγαίνω με φίλους και γελάω πολύ και δυνατά. Για εσένα. Φλερτάρω και ερωτεύομαι. Για εσένα. Αγαπάω βαθιά και ανιδιοτελώς τους ανθρώπους, έτσι όπως αρνήθηκες να κάνεις εσύ. Και σε περιμένω, εσένα αναμένω, μέχρι να κάνω πράξη όλα τα ‘για εσένα’ με εσένα.

#wednesday

Γράφει η Νάσια..

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

 

Not copyrighted, but still appreciated (@larm)

larm-rmah-oY4-vfuXEmg-unsplash

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s