Το τριαντάφυλλο που κάποτε μου χάρισες. @haveatea.gr

haveatealogo

Το τριαντάφυλλο που κάποτε μου χάρισες ακόμη με συντροφεύει τις νύχτες που μόνη μου περνώ. Βρίσκεται εκεί, ακούνητο, απροσπέραστο, μοναδικά ανέγγιχτο, στη θέση του και με κοιτάζει. Μαραμένο πια, φανερά παλιό, ταλαιπωρημένο, αρνείται να διαλυθεί, τα φύλλα του να χάσει, για λίγο στη μοίρα του να παραδοθεί και να γίνει πια ανάμνηση.

Βρίσκεται εκεί, άλλοτε πάνω από το προσκεφάλι μου να με νανουρίζει τα βράδια που αρνούμαι με τον ύπνο να καθησυχαστώ κι άλλοτε απέναντι από το κρεβάτι μου, να με κοιτά επικριτικά, στενάχωρα, με απογοήτευση, που και πάλι στη θύμηση σου κατέληξα, που άπραγη μοιάζω να είμαι στην ουδετερότητα σου, που κρυφά σου σπαράζω στη μοναξιά μου.

Είναι εκεί, να μου θυμίζει πως κάποτε, μπόρεσες, φρόντισες και παραδόθηκες για λίγο στην παράνοια του έρωτα μας, αφέθηκες, απελευθερώθηκες, πρέπει και μη άφησες για λίγο στην άκρη κι έγινες απρόσμενα και αναπάντεχα ρομαντικός. Να μου υπενθυμίζει, πως μπορείς, πως είσαι ικανός βαθιά να με αγαπήσεις, αμερόληπτα να με λατρέψεις.

Ξέρω, δε λες πολλά. Κι αν λες, φροντίζεις όλα τους να είναι πολύ συγκεκριμένα, περιορισμένα και δύσκολα παρεξηγήσιμα. Ξέρω όσα δε μου είπες κι άλλα τόσα που τα σκέφτηκες, μα δίστασες να ξεστομίσεις. Μα άκουσα, είχα τα αυτιά μου ορθάνοιχτα και μπόρεσα και άκουσα όλα όσα μου πρόδωσε εκείνη τη νύχτα αυτή σου η κίνηση. Άκουσα και κατάλαβα, όσα αδυνατείς να ερμηνεύσεις. Εκείνο το τριαντάφυλλο μου τα ‘πε όλα.

#thursday

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

 

Not copyrighted, but still appreciated (@thoango)

foto-t-EJW8vDTAV58-unsplash

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s