Φίλοι, οι πιο όμορφοι άνθρωποι στη ζωή μας. | Haveatea

haveateagrlogo23

 

Έχουν γίνει αμέτρητες τέτοιες συζητήσεις. Έχουμε ακούσει πολλές φορές να λένε «Οι φίλοι μας είναι η οικογένεια την οποία επιλέγουμε» καθώς και από την άλλη «Οι φίλοι είναι ο τρόπος του Θεού να ζητήσει συγγνώμη για τους συγγενείς που μας έδωσε». Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι δουλειά του Θεού, του πεπρωμένου ή της μοίρας, ξέρω όμως πολύ καλά πως συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω.

Καθώς με την πάροδο του χρόνου φεύγουμε από την οικογένεια την οποία δεν διαλέξαμε, περνάμε στην οικογένεια την οποία εμείς επιλέγουμε και χτίζουμε σιγά σιγά. Η αξία της πραγματικής φιλίας για εμένα δεν μπορεί να οριστεί, είναι ένα δέσιμο το οποίο υπερβαίνει τη συγγένεια μεταξύ αίματος αλλά και τον έρωτα. Το δέσιμο το οποίο δημιουργεί η φιλία είναι ένα αμοιβαίο συναίσθημα το οποίο με γνώμονα το άπειρο, ζει, αναπτύσσεται και μπορεί να ξεπεράσει κάθε κακουχία και δυσκολία. Οι φίλοι με την πορεία του χρόνου, γίνονται η καλύτερη παρέα μας στο ταξίδι αυτό που ονομάζουμε ζωή.

Με τους πραγματικούς μας φίλους ανοίγουμε μπύρες και μιλάμε μέχρι το ξημέρωμα για τα υπαρξιακά και ό,τι μας απασχολεί. Στέλνουμε μηνύματα στις τρεις το βράδυ για εκείνο το αγόρι ή το κορίτσι που μας ράγισε την καρδιά. Πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που μέσα σε εκατοντάδες ανθρώπους, θα μας αρπάξουν το χέρι και θα μας πουν πως όλα θα πάνε καλά. Η φιλία ζει στα μάτια εκείνου του ανθρώπου που θα σε κοιτάξει και θα καταλάβει τι σκέφτεσαι, πως νιώθεις κι αν πράγματι είσαι καλά. Με έναν καλό φίλο έχετε αρκετά κοινά και συνάμα πολλές διαφορές. Πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί οι οποίοι δε χρειάζονται κάποιο εγχειρίδιο οδηγιών για το πως θα σταθούν πλάι σου, σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι ό,τι κι αν είναι αυτό, ούτε χρειάζεται να περιμένουν από εσένα ή να περιμένεις εσύ πολλά από αυτούς. Απλά πράγματα, απλά και όμορφα. Η πραγματική φιλία δεν αφορά εξίσου ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και την απόσταση. Φίλος είναι κι αυτός που γνώρισες πριν λίγο καιρό αλλά κι αυτός που γνώρισες πριν χρόνια. Φίλος είναι αυτός που δεν κατάφερες να δεις πάνω από δύο φορές αυτόν τον μήνα αλλά και αυτός που μένει αρκετά χιλιόμετρα μακριά σου.

Οι φίλοι έρχονται στη ζωή μας μέσα από πολλές πόρτες κι έτσι παίρνουμε διαφορετικά κομμάτια τα οποία χρειαζόμαστε από τον καθένα. Με άλλον συζητάς για τη δουλειά, με άλλον για τη ζωή, με άλλον για το σεξ και τον έρωτα, με άλλον για βιβλία και μουσική, με άλλον πηγαίνεις σινεμά, σε άλλον εξομολόγησε τα προβλήματα της οικογένειας σου και τα παράπονά σου και με άλλον απλώς μιλάς για τις αναμνήσεις του παρελθόντος που σας δένουν, είτε αυτές προέρχονται από την παιδική ηλικία και το σχολείο είτε από το πανεπιστήμιο και τη δουλειά.

Καθώς θα περνούν τα χρόνια, για μια ακόμη φορά τα πράγματα και οι άνθρωποι θα αλλάξουν. Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε φίλους, απλώς για να ανακαλύψουμε στο φινάλε, ποιοι είναι οι πραγματικοί. Όλοι θέλουν διαφορετικά πράγματα καθώς μεγαλώνουν, ανάλογα με το τι ζητούν ή χρειάζονται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Η φιλία καθώς κυλούν τα χρόνια θα αλλάξει σχήμα και δομή, ανάλογα με την κατάσταση και τους ανθρώπους, κρατήστε κοντά σας τότε αυτούς που αξίζει να κρατήσετε, αυτούς που κάνουν καλό στη ψυχή σας – στο μέσα σας, άτομα τα οποία σας έχουν αποδείξει πως είναι φίλοι σας χωρίς να χρειάζονται πραγματικά ορισμό, σχήμα ή δομή. Είναι απλά αυτό που είναι. Σίγουρα υπάρχουν λέξεις με μεγαλύτερη σημασία, μα εμένα τη μεγαλύτερη την κρύβει η λέξη “φιλία”. Σας ευχαριστώ για όλα. Ξέρετε ποιοι είστε. Όμορφοι μου φίλοι, απόψε πίνω για εσάς και για περισσότερα χρόνια πλάι σας!

Γράφει η Άννα..

 

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

cropped-iii.png

 

Not copyrighted but still appreciated photo taken by @timmossholder

tim-mossholder-zs-PAgqgenQ-unsplash

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s