Για τους λάτρεις των αστεριών. ⭐| Haveatea

haveateagrlogo23

 

Τα αστέρια έχουν την δυνατότητα να μαγεύουν τους ανθρώπους. Από τους αθεράπευτα ερωτευμένους, τα μικρά παιδιά, τους «μεγάλους» και κυρίως τους ανθρώπους της τέχνης. Όμως τι είναι τα αστέρια;

Τα αστέρια είναι συνήθως αυτόφωτα σώματα, δηλαδή ακτινοβολούν από μόνα τους φως το οποίο ταξιδεύει εκατομμύρια έτη φωτός για να φτάσει μέχρι τα μάτια μας. Μια πολύ μεγάλη απόσταση για την μικρή ασημένια κουκίδα που διακρίνουμε στον ουρανό. Η απόσταση μας με τον ουρανό μοιάζει άπειρη, όπως και οι διαστάσεις του σύμπαντος. Αστέρια όμως είναι και οι πλανήτες, με την διαφορά ότι είναι ετερόφωτα σώματα, δηλαδή αντανακλούν φως που τους παρέχει ο ήλιος. Αρκετοί, γνωστοί πλανήτες, είναι ορατοί με γυμνό μάτι, σε μορφή αστεριού, γεγονός αρκετά συναρπαστικό. Αυτά τα αστέρια- πλανήτες συνήθως είναι τα πιο φωτεινά επειδή βρίσκονται κοντά στην Γη, με την Αφροδίτη να κάνει την εμφάνιση της λίγο μετά του σούρουπο. Ένα ακόμα αστέρι είναι ο ήλιος. Έχει την δυνατότητα να αυτοφωτίζεται, αλλά εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να τον βλέπουμε σαν αστέρι παρά μονό σαν την πηγή φωτός μας.

Είναι παράξενο πως οι περισσότεροι γράφουν ποιήματα, τραγούδια, βιβλία για τα αστέρια και κανένας για τον ήλιο, παρόλο που και αυτός είναι ένα αστέρι. Ίσως η εικόνα που μας προσφέρει το σκοτάδι με τα αστέρια να είναι πιο μαγευτική, πιο γαλήνια και πιο σπάνια. Ο ήλιος, από την άλλη, μας προσφέρει ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα κάθε μέρα, κάτι που είναι δεδομένο για όλους, ενώ στην περίπτωση των αστεριών χρειάζεσαι σκοτάδι για να διακρίνεις κάποια από αυτά στον ουρανό.

Τελικά όμως τι είναι αυτό που κάνει τα αστέρια και τον ήλιο τόσο ξεχωριστά, μοναδικά και ταυτόχρονα να μοιάζουν τόσο μεταξύ τους; Φαντάζομαι τα αστέρια να είναι σαν τους ανθρώπους, δισεκατομμύρια σώματα με την ίδια δομή αλλά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Καθένα να εκπληρώνει τον σκοπό του, να φωτίζει το δικό του κομμάτι ουρανού και να γνωρίζει τον θαυμασμό των άγνωστων πλασμάτων που βρίσκονται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Γράφει η Λυδία..

 

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

cropped-iii.png

 

Not copyrighted but still appreciated photo taken by @grakozy

greg-rakozy-0LU4vO5iFpM-unsplash

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s