Όλα θα πάνε καλά, θυμήσου. | Haveatea

haveateagrlogo23

 

Μερικές φορές μοιάζει και με τρενάκι σε λούνα πάρκ. Η ζωή έχει και τις ανόδους της αλλά και τις πτώσεις της. Ταυτόχρονα όμως και στις ανόδους μου αλλά και στις πτώσεις μου επιβάλλεται να θυμάμαι πως εγώ έχω το έλεγχο της ζωής μου και μόνο. Οι κακές ημέρες και η κακή διάθεση θα έρθουν ούτως ή άλλως. Κάτι τέτοιες στιγμές, νιώθω ένα κενό αλλά συγχρόνως κι άλλα τόσα μπλεγμένα συναισθήματα τα οποία αδυνατώ να ορίσω.

Σαν να πέφτεις σε ένα μικρό χάος, από το οποίο δε ξέρεις πως θα μπορέσεις να ανέβεις για να βρεις πάλι την ευτυχία. Παράλληλα με τις χαρούμενες στιγμές της ζωής, έτσι κι αυτές οι φάσεις έχουν μεγάλη σημασία για εμάς. Αυτές οι φάσεις πολλές φορές εισβάλλουν στη ζωή σου έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο το άγχος, την κατάθλιψη, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, το δισταγμό, το φόβο, μια ραγισμένη καρδιά, διάφορους τοξικούς ανθρώπους, κρίσεις της ζωής καθώς και την έλλειψη αγάπης απέναντι στον εαυτό σου μα έρχονται για να σε βάλουν να καθίσεις κάτω και να αναλογιστείς πως οτιδήποτε καταναλώνει εσένα και τη ψυχική σου ηρεμία, πρέπει να το αφήσεις αλλά πρέπει και να μάθεις απ’ αυτό. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, μία καλή και μία κακή.  Ως εκ τούτου, η ζωή έρχεται σε μια τέλεια ισορροπία δίνοντας σου διάφορα μαθήματα, διάφορες εμπειρίες, διάφορες ιστορίες για να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα δύσκολα της ζωής. Είναι εντάξει απλώς να κλείσεις τα μάτια σου και να μην κάνεις τίποτε παραπάνω από το να πάρεις μια ανάσα και να πεις «Όλα θα πάνε καλά φίλε» επειδή πράγματι, εμείς οι ίδιοι είμαστε ο καλύτερος φίλος του εαυτού μας. Εφόσον δεν ξεχνάς το σκοπό σου, τους στόχους και τα όνειρα σου οι πτώσεις έρχονται ωφέλιμες προς εσένα αφού πλέον ξέρεις κάθε φορά να σηκώνεσαι και να στέκεται ξανά στα πόδια σου.

Άφησε τον πόνο να σε επισκεφτεί, άφησε τον να σε διδάξει, μην τον αφήσεις όμως να μείνει παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Δεν μπορείς να ελέγξεις το τι σου συμβαίνει, μα μπορείς να ελέγξεις το πως θα αντιδράς σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέσα από τις πτώσεις μαθαίνουμε να σηκωνόμαστε ξανά, να αντιμετωπίζουμε τον οποιονδήποτε, να συγκεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας δίχως να μας ενδιαφέρει η κριτική των άλλων ή το τι έχουν πάντοτε να πουν για τις πράξεις μας και τη ζωή μας. Δεν την ζουν όμως αυτοί, δεν ξέρουν τι βιώνουμε και τι κουβαλάμε μέσα μας.

Κάθε φορά που οι πτώσεις με έβρισκαν, ένιωθα ότι ζούσα έναν εφιάλτη, τις άφηνα μέχρι που δεν ξυπνούσα ποτέ, συνεχίζοντας σε μια ζωή γεμάτη από αυτές. Μια ήμερα όμως, τα άφησα όλα πίσω. Χρειάστηκε πράγματι μόνο μια μέρα, μόνο μια απόφαση η οποία μου άλλαξε τη ζωή. Άφησα όλο αυτό που βίωνα να με διδάξει κι εν τέλει με εγκατάλειψε κι απλώς χάθηκε. Καθάρισα το μυαλό μου, έβαλα το αγαπημένο μου τραγούδι και χάζεψα το βραδινό ουρανό. Συνέχισα να τον κοιτάζω και να αναπνέω με δάκρια στα μάτια. Το μόνο που μπορούσα να δω εκείνη τη στιγμή ήταν το πόσο όμορφος ήταν, το πόσο όμορφη και γεμάτο ψεγάδια είναι η ζωή. Είχα χάσει αμέτρητες ανόδους πιθανώς και αρκετούς ανθρώπους που με νοιαζόντουσαν, αλλά εν τέλει χωρίς να μετανιώνω τίποτα είχα πάρει τα δικά μου μαθήματα. Κατάλαβα τότε πως πάντοτε όλα θα πάνε καλά. Μετά από εκείνη την ημέρα, ξυπνούσα και ήξερα πως μπορώ να αντέξω τον πόνο και να τον διαχειριστώ. Δημιουργήθηκε κάτι σαν μια συμφωνία ειρήνης μέσα μου απέναντι στα λάθη μου και στις πράξεις του παρελθόντος.

Γι’ αυτό, σε εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο και σε εμένα που το γράφω, μη ξεχνάς το γεγονός πως κατάφερες να επιβιώσεις παρά πολλά για να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα. Ξεπέρασες τη θλίψη, τα τραύματα, τις ραγισμένες καρδιές, την απόγνωση, διάφορες φάσεις της ζωής σου. Έφτασες εδώ και μπορείς να φτάσεις ακόμη παρά πέρα, πολύ πιο μακριά απ’ όσο πιστεύεις. «Όλα θα πάνε καλά, φίλε» το λέω σε εσένα για να μη το ξεχνάς μα και για να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου στα δύσκολα. Το γράφω και για εμένα, για όλα όσα ακολουθήσουν. Κι όπως λένε πολλοί, πράγματι όλα θα πάνε καλά στο τέλος, εάν δεν είναι καλά, τότε σίγουρα δε θα είναι αυτό το τέλος.

Γράφει η Άννα..

 

 

Find-us-on-instagram.png      585e5071cb11b227491c33a2.png

 

cropped-iii.png

 

Not copyrighted but still appreciated photo taken by @houcinencibphotography

houcine-ncib-IpPPKNZw9AI-unsplash

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s